Sabah

Tanzim böyle verilir

-

Bağışıklık sistemi, vücudun hastalıkla­ra karşı dirençli olmasını sağlayan bir sistemdir. Doğduğumuz andan itibaren muazzam bir işleyişe sahip olan bağışıklık sistemimiz, hastalığa sebep olabilecek bütün virüs, patojen ve yabancı maddeleri tanıyıp, en ince ayrıntısın­a kadar tarama yapar ve bunları canlının sağlıklı doku hücrelerin­den ayırt eder. Yani, her hastalık ihtimali veya tehdidi sayesinde ‘hafızası’ gelişen bağışıklık sistemi gittikçe daha da gelişir.

Son on yılda toplum olarak karşılaştı­ğımız hadiselere bakıp, bizim de her saldırıda bağışıklık sistemimiz­in biraz daha geliştiğin­e şahit olmamak imkânsız. Tanklara toplara kafa tutan bir millet olmamız bunun duygu bazındaki zirve noktasıysa, ekonomik sıkıntılar karşısında da ‘devlet-millet’ ortaklığın­a halel getirmemiz de düşünce bazında zirvesidir.

Geçtiğimiz yıl, ABD Başkanı’nın kendisinin ifadeleriy­le ekonomisi çökertilme­k istenen bir ülkeyken, dolar bozdurma kuyrukları oluşmuştu. Bugün ise, komisyoncu­luk-fırsatçılı­k-stokçuluk cenderesin­den halkı kurtarmak için devlet eliyle zekice bir hamleyle ‘tanzim satış noktaları’ kuruldu. Ve ne oldu? Adı bile yetti! Süpermarke­t zincirleri­nden halk pazarların­a değin fiyatlar normal seviyelere geriledi.

(NFLASYONLA 7OPYEK€N MüCADELE KAPSAMıNDA KURU LAN SATış NOKTALARıN­ı, KIMI ‘GEZI ZEKâLıLAR’, üLKEDE YETERLI MARGA RIN VE TüPGAZ BILE BULUNMAYAN, KARNEYLE BENZIN ALıNDığı CHP IKTIDARıNA BENZETSE DE, HERHAN GI BIR üRETIM SıKıNTıSıN­DAN DEğIL, HALKıN CEBINE GöZ DIKEN FıRSATçı LAR YüZüNDEN BU MECBURI UYGULA MAYA GIDILDIğIN­IN HALK FARKıNDA.

Hatta öyle farkındaki muhalif gazeteci İrfan Değirmenci, izinlerini almadan çekim yapmaya başlayarak fikirlerin­i sorduğunda, “Allah devletimiz­den razı olsun” diyen vatandaşla­r, Değirmenci eleştirir gibi olur olmaz tepkisini koyarak “Sen ne yapmaya çalışıyors­un?” diye hesap da soruyorlar. Telefonunu­n yere atılmasına üzüldüğüm Değirmenci, umuyorum o kuyruktaki vatandaşın en az altı aylık kirasına denk gelen telefonuna ne olduğu kadar, aldığı tepkinin sebepleri üzerine de düşünmüştü­r.

Gerçi tanzim kuyruğunda­kilerin çoğunluğu darbe gecesi ATM ve makarna kuyruğunda olmadığı için, aradaki fark üzerine düşünse dahi kâfi... KiODO NDSODn#VDEDK FRP WU SMS +KA \D] 1 ’\e J|ndeU 1 T/ M+ 1

 ??  ?? +iOkO KA3/AN
+iOkO KA3/AN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye