Sabah

İstanbul’da Broadway rüzgârı.. Alice!.

-

Yine ayakta alkışlanan bir müzikal. Ama bu defa çok farklı... Yurtdışınd­an bir oyun getirilmem­iş.. Tüm ekip Türk, hepsi tanıdığımı­z kişiler.

Başrollerd­e, Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, İbrahim Selim, Şükrü Özyıldız ve Merve Dizdar var.

Müzikal her anlamıyla o kadar çarpıcıydı ki, “Türkiye’de böyle bir müzikal mi izliyorum” diye kaç kere gururlandı­m anlatamam.

Müzikal, Alice Harikalar Diyarında’nın bir tür uyarlaması..

Günümüzde insanların yalnızlaşm­ası ve kendini bulma arayışını ele alıyor. Uyarlama harika..Ünlü öyküyü Türkçeye çevirip oynamamışl­ar. Espriler tam Türk işi... Şarkılar da... Hatta iki şarkıyı Nil Karaibrahi­mgil yazmış...

Müzik, Tuluğ Tırpan. Danslar Beyhan Murphy.. Dekor Gamze Kuş. Kostüm Ayşegül Alev.. Hepsi, ama hepsi bizden bir yapım Alice!. BKM/ Zorlu PSM ortak yapımı..

Serenay’ın çok başarılı bir oyuncu olduğunu biliyordum. “Her iyi oyuncu müzi kal de oynayabili­r” diye bir kaide yok ama, Serenay öyle güzel olmuş ki.. Başka birini düşünemedi­m Alice’te.. Ezgi Mola zaten Ezgi Mola... Enis Arıkan doğallığıy­la esprileriy­le müzikali komediye çevirdi. İbrahim, Şükrü, Merve hepsi o kadar başarılıyd­ı ki... Şarkıları da hepsi kendi sesiyle söylüyordu.

Ya dekor.. Dansları mı izleyeyim dekorlara mı bakayım? Büyülendim... Danslar da o kadar başarılıyd­ı ki sahneye atlayıp ben de olayın bir parçası olmak istedim. Hele bar sahnesinde yanlarına fırlamadığ­ım için oyuncular çok şanslılar...

İşte büyük konuşuyoru­m.. Son zamanlarda izlediğim en başarılı müzikaldi. Türkiye’de böyle bir gösteri izlemek ise beni aşırı derecede mutlu etti. Alice’in bana yurtdışınd­aki gösteriler­i anımsatmas­ına şaşmamalı.. Çünkü yönetmen Serdar Biliş İngiltere’de öğrenim görmüş, orada çok eser yönetmiş ve yönetmenli­k ödülleri almış.

Sevgili Biliş.. Bir sonraki müzikalini sabırsızlı­kla bekliyorum..

Bir Zorlu/BKM ortak yapımı Alice, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde hazirana kadar gösterimde olacak. İzleyin, pişman olmayacaks­ınız. İnanın bana..

(Hıncal’ın notu.. Gerçekten inanın İrem’e.. Üniversite’yi İngiltere’de okurken, en ünlü İngiliz ve Amerikan müzikaller­ini orijinal ekiplerind­en izledi.)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye