Sabah

Zor bir dönem

-

DÜNYANIN kabadayısı roln, bu lke nin derin devle tinin KedeIinde ki Donald 7rumS da ne kadar kolay benimse di

Dünyanın gerçekleri bunla rı çarpıtmaya kararlı olanla rın insafına kalmış durumda lar. Netflix’de bir dizi (Designated Survivor) izli yordum. Birden konu Türkiye’ye geldi. Amerikan Başkanı Türkiye’yi yöne ten diktatörü tehdit ediyordu. Çünkü dikta tör Türkiye’deki darbe teşebbü sünü örgütle BAŞYAZI yen bir kişinin iadesini istemişti. Bu kişi iade edil mezse, Türkiye’nin NATO’dan çıka cağı tehdidini seslendiri­yordu dikta tör... Amerikan Başkanı da, hem iade talebini reddediyor, hem de diktatörü zecri tedbirlerl­e tehdit ederek kovu yordu.

Çarpıtılmı­ş gerçekler

Bu dizinin senaryosun­u sanki kapatılan Zaman gazetesini­n yazarları kaleme almıştı. Ancak çarpıtılan ger çekler sadece Türkiye’yi ilgilendir­mi yor. Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyaya bakışını yansıtan haber lere ve yorumlara bakın. İran’ı, Venezuela’yı ve bunlar gibi ülkele ri konu alan haberleri gözden geçirin. Ne demek istediğimi anlarsınız...

Trump bilmecesi

Dünyanın kabadayısı rolünü, bu ülkenin derin devletinin hedefinde ki Donald Trump da ne kadar kolay benimsedi. Suudi Arabistan’ın zorba veliahdına sınırsız muhabbet gösterir ken, Venezuela’nın bahtsız Başkanı Maduro’yu devirmek için elinden geleni ardına koymuyor. Sağa sola bulaşmayı Başkanlık etmek sanan Trump’ı ileride nelerin beklediğin­i de, kimse kestiremiy­or.

İran ve Amerika

Amerika kıtası henüz Aztekler’in ve İnkalar’ın vatanıyken, İran’da yer leşik kent uygarlığı ve devlet düze ni vardı. Ama insanlık alemine sonra dan katılan göçmenleri­n süper devleti Amerika, sonunda İran’ın da kanı na girdi. Amerika İngiltere ile birlikte 1954’te İran demokrasis­ini bir darbe ile sona erdirdi. Başbakan Musaddık’ı devre dışı bıraktılar ve sonunda İran giderek Humeyni modelinden medet umar hale geldi.

İsrail sorunsalı

Bir de İsrail sorunsa lı var bu bölgenin... 1940’lı yıllar da Hitler rejiminden sayısız eziyet ler çeken Yahudileri­n kurduğu İsrail, Almanların kendilerin­e yaptıkları nın aynını Filistinli­lere yapmakta. Almanlarda­n hesap soramadıkl­arı için olacak, Filistinli­lere kan kusturuyor­lar.

Yine Orhan Gencebay’dan “Batsın bu dünya”yı mı dinlemeye başlasak dersiniz?

 ??  ?? MeKmet BARLAS BAŞYAZI
MeKmet BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? MEHmEt BARLAS
MEHmEt BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye