Sabah

Almanya PKK yandaşı yayınevini yasakladı

Tek kuruluş amacı terör örgütü PKK’ya hizmet olan iki şirket dün Almanya İçişleri Bakanı Seehofer’in talimatıyl­a kapatıldı. Bakan Seehofer, “PKK’ya haddini bildirmek zorunluydu” dedi

-

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, terör örgütü PKK’nın yapılanmal­arından olan iki şirketin faaliyetle­rini yasakladı. İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması­na göre “Mezopotami­en Verlag und Vertrieb GmbH” ve “MIR Multimedia GmbH” isimli şirketler yasaklandı. Yasağın yürürlüğe girmesiyle birlikte polis Kuzey Ren Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletleri­nde bazı baskınlar gerçekleşt­irdi.

‘HUKUK DÜZENİ SAĞLANMALI’

Baskınlard­ı birçok dosya ve bilgisayar­a el konuldu. İçişleri Bakanı Horst Seehofer, “Özellikle de PKK’nın Almanya’da yasağa rağmen hala aktif olması nedeniyle PKK’ya haddini bildirmek ve hukuk düzenini sağlamak zorunlu ve gereklidir” diye konuştu. İki şirketin de merkezi Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin Neuss kentinde. Mezopotami­en Verlag und Vertrieb GmbH, sözde internet üzerinden kitap satışı yapan bir yayınevi. MIR Multimedia GmbH ise de sözde kitap, CD ve DVD satışı yapıyor.

3ARA AK7ARI<2RLAR

Yapılan açıklamada, “Baskınlar, bu iki şirketin faaliyetin­in sadece terör örgütü PKK ile organik bağın devam ettirilebi­lmesine hizmet ettiğini şüphesini doğruladı. Sözde yayınevi kisvesi altında şirketin tüm aktivitele­rinin PKK yararına olduğu belirlendi. Elde edilen parayla terör örgütünün Almanya ve Avrupa’daki eylem imkanları güçlendiri­liyor. Bu şekilde yasağın sistematik olarak altı oyulmaktad­ır” denildi.

‘ÖNEMLİ BİR ADIM’

AK Parti İstanbul Milletveki­li Zafer Sırakaya, bakanlığın yasak kararını olumlu karşıladığ­ı. Sırakaya yaptığı açıklamada, “Almanya İçişleri Bakanlığı’nın, tek kuruluş amacı PKK’ya hizmet olan iki paravan şirketi kapatma kararı, terörle mücadele kapsamında atılan çok doğru ve önemli bir adımdır” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Terör örgütü PKK sempati zanları zaman zaman Alman ya’da gösteri düzenliyor.
Terör örgütü PKK sempati zanları zaman zaman Alman ya’da gösteri düzenliyor.
 ??  ?? +orst Seehofer
+orst Seehofer
 ??  ?? )RANK)UR7
)RANK)UR7

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye