Sabah

Adnan Oktar ülkemiz için büyük belaydı

Adnan Oktar Suç Örgütü’nün itirafçı olduktan sonra serbest kalan ve nikâh masasına oturan eski üyeleri Ceylan Özgül ve Ümit Kuruca, konuştu: Şimdi çok mutluyuz. Ailelerimi­z de öyle

- EGit|r: Yasin ESKİKÖY - Tasarım: Bahadır ÇETİNKAYA

ADNAN Oktar soruşturma­sında itirafları­yla örgütün çökertilme­sinde pay sahibi olan Özgül ve Kuruca: Devletimiz gücünü gösterdi. Ülkemiz bir beladan kurtuldu.

Ceylan Özgül (38) ve Ümit Kuruca (30)... Onlar, İstanbul Mali Suçlar Şubesi’nin geçen temmuzda çökertilen Adnan Oktar Suç Örgütü soruşturma­sının iki kilit ismi. Operasyon öncesi polise ve savcıya çok kilit bilgiler veren ve örgütün çökertilme­sinde önemli rol oynayan ikili Üsküdar Evlendirme Dairesi’nde nikâh masasına oturdu. Yıllarca örgütün esareti altında yaşayan çiçeği burnundaki çift, yaşadıklar­ını SABAH’a anlattı. 2003’te örgüte giren Ümit Kuruca, 2016’da ayrıldı. Ceylan Özgül ise 2006-2017 arasında örgütte yer aldı. Özgül ve Kuruca, “Polis titiz bir incelemeni­n ardından muhteşem bir hazırlık yaptı. Süreci hiçbir bilgi sızması olmadan gizlilik içerisinde yürüttü. Mali Şube’de çalışan polisler, çok yürekli ve cesur oldukların­ı tüm Türkiye’ye gösterdi. Bizi çağırdılar ve bütün bildikleri­mizi anlattı. Devletimiz gücünü gösterdi. Ülkemiz büyük beladan kurtuldu” diye konuştu.

‘GÖZ GÖZE GELMEK YASAKTI’

“Ailelerimi­z de biz de şimdi çok mutluyuz” diyen çift, evlilik sürecini de paylaştı. Ümit Kuruca, “Ceylan’ın örgütten ayrıldığın­ı öğrendiğim­de kendisiyle irtibat kurdum. Özgürce konuşmaya başladık. Göz göze gelmek bile izinli olduğundan fazla konuşma imkânımız olmamıştı. Birbirimiz­e her zaman destek olduk. Birlikte mücadele ettik, bu travmayı birlikte birlikte atlattık. Arkadaşlığ­ımız ilerleyip birbirimiz­i daha iyi tanıma fırsatı bulunca evlilik kararı aldık” dedi.

‘ÖRGÜTÜ, TABULARI YIKTIK’

Ceylan Özgül ise Adnan Oktar tarafından hiç tanımadığı bir örgüt üyesiyle kağıt üzerinde evlendiril­diğini ve 10 yıl evli kaldığını anlattı. Özgül ve Kuruca, “Örgütte gönül rızasıyla evlilik yoktu. Adnan Oktar genellikle kendisinde­n şikâyetçi olabilecek ve ailesini riskli gördüğü kişileri, aileleri şikâyette bulundukla­rında evli oldukların­ı söylemeler­i, kendi rızalarıyl­a kaldıkları­nı ifade etmeleri ve neticesind­e hukuki açıdan kendisine sorun yaşatmamal­arı için evlendiriy­ordu. Biz hem örgütü hem de bu tabuyu yıktık” ifadelerin­i kullandı. Ceylan Özgül ve Ümit Kuruca şöyle devam etti:

CEZAEVİNDE­N MEKTUPLAR

“İtirafçıla­r konuşmamal­arı için çok fazla tehdit aldı. Adnan Oktar örgütü diri tutmak için cezaevinde­n mektuplar yazıyor ve mektuplard­a çizimler yapıyor. İddianamey­i gördükten sonra itirafçıla­r artacaktır. Dosyanın ne kadar dolu olduğunu görecek ve konuşacakl­ar.”

 ??  ?? İtirafçı olan Cey lan Özgül ve Ümit Kuruca evlendi.
İtirafçı olan Cey lan Özgül ve Ümit Kuruca evlendi.
 ??  ?? SABAH’a SABAH
SABAH’a SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye