Sabah

17-25 ARALIK KUMPASÇILA­RI BAHÇELİEVL­ER’DE BULUŞMUŞ

17-25 ArAlık kumpAsı IçIn son toplAntı Bu EvDE yApılDı Gizli tanık Bayrak: FETÖ imamları ve kumpasçı savcılar, 17-25 Aralık öncesi Bahçelievl­er’de bir dairede biraraya geldi. Toplantıyı örgütün emniyet imamı olan ‘Kozanlı Ömer’ tertipledi

- NAzIF KARAMAN/ÖZEL

17-25 Aralık yargıya darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma­lar kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. FETÖ’nün eski mahrem imamı olan gizli tanık Bayrak, 17-25 Aralık kumpasını mahrem imamlarını­n tezgâhladı­ğını anlattı. Kumpas öncesinde FETÖ’nün üst düzey mahrem imamlarıyl­a FETÖ’cü savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile polislerin İstanbul Bahçelievl­er’de İzzettin Çalışlar Caddesi’nde, Bank Asya şubesinin yanındaki binada toplantı düzenledik­lerini söyledi. Toplantıyı örgütün Türkiye Emniyet İmamı Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil’in tertipledi­ğini anlatan gizli tanık “Dairenin üzerine kayıtlı olduğu, örgütün İstanbul’daki istihbarat­tan Sorumlu Emniyet İmamı Veysel kod adlı Mensur Ünal ile örgütün operasyone­l çalışmalar­ından sorumlu resmi görevli imamı Recai kod adlı Erol Demirhan toplantıyı ynetti. Planlanmas­da Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan sorumlu Emniyet İmamı Bahadır kod adlı Çetin Özgür ile Marmara Bölge Emniyet Sorumlusu Arif kod adlı Ali Rıza Takinkaya aktif görev yaptı. Toplantıla­ra hem emniyette hem de adliyede görevli kişilerin katıldığın­ı duydum. 17 Aralık’tan bir hafta kadar öncesinde Mensur Ünal ile Kartal kod adlı Türkiye Yargı İmamı operasyonu­n son şeklini sunmak üzere ABD’ye gidip geldi” dedi.

İLK ÖNCE ‘25 ARALIK’ İSTENMİŞTİ

Gizli tanık Bayrak örgüt mensubu polislerin ilk başta 25 Aralık'taki operasyonu­n, 17 Aralık'takinden daha önce yapılması yönünde örgüt mensubu polislerin kanaati olduğunu ancak FETÖ'cü savcıların isteğiyle Reza Zarrab dosyasının öne çekildiğin­i anlattı.

 ??  ??
 ??  ?? Osman Hilmi Özdil Zekeriya Öz
Osman Hilmi Özdil Zekeriya Öz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye