Sabah

CHP-HDP kol kola

-

CHP içindeki sorunu bazen biz de yanlışlıkl­a sadece bir lider lik sorunu olarak düşünüyoru­z. Halbuki bu tek başına liderle ilgili bir mesele değil. Geçen yıllar zarfında CHP öyle bir hal aldı ki, ne olduğunu tarif etmek mümkün değil. Ve için den yeni bir lider çıkarsa bile daha iyi bir hale gele ceğini de söyleye meyiz.

Son dönem de yaşananlar­a bir bakın. Partinin için den türlü sesler yük seliyor. Hemen her kes Kılıçdaroğ­lu’nu hedefe koyan açık lamalar yapı yor. Ancak bu eleştirile­rin ana teması adaylık sürecinde yapılan hak sızlıklar. Mesela Gürsel Tekin İstanbul Büyükşehir adayı olmak istedi. O olmayınca bari Şişli olsun dedi. O da olmayınca isyan bayrağını açtı. Yani bu adaylıklar­dan herhangi biri ni alsa demek hiç sorun olmayacak tı. Muharrem İnce’yi bilirsiniz. Onun tek derdi Cumhurbaşk­anı olmak. Dünya yıkılsa umurunda değil. Halbuki kendisi de bir yere aday gösterilse onun da pek sesi çıkmazdı.

Bu ve başka örneklere baktığınız­da CHP içi muhaleIeti­n de derdinin ilkesel olmadığı ortaya çıkıyor. Herkes kişisel hesapların­ın peşin de. Ama hiç kimsenin bu CHP siyase ten nereye gidiyor dediği yok. Halbuki CHP belediye seçimlerin­e HDP’yle kol kola gidiyor. Sorsanız hepsi “Atatürk’ün partisiyiz” der. Ama şöyle bir düşünün. Atatürk gerçekten böylesi bir iş yapar mıydı? HDP eski milletveki­linin etti ği lafı hepiniz duydunuz. PKK’yı biti remeyeceks­iniz diye tweet atıyor. Yine biliyoruz ki, HDP’nin neredeyse tama mı açıkça PKK destekçili­ği yapıyor. Ama CHPli muhalifler­in buna edecek tek bir lafı yok. Sadece gözüme çar pan bir iki eski tüfek var. Mesela Şahin Mengü dile getirmiş. Ama bunlar da öylesine eski tüfek ki, parti içinde hiç bir etkisi yok. Parti kimliğine ya da siya setine nüfuz edebilecek kimseler değil. Partiden tamamen dışlanmış durum dalar. Şimdi sormak lazım kendi ni $tatürkçü olarak nitelendir­en CHP seçmeni ne yapacak? Bu nor mal mi? Elinizi vicdanınız­a koyup düşündüğün­üzde bu tür bir zihni yetle aynı çizgide yürünebili­r mi?

Bu ülkede birçok siyasi tartışma ola bilir. Ama bunu çözmenin yolu kutup ve blok siyasetine teslim olmak değil. CHP içinde barındırdı­ğı farklı çizgilerin kendisine mecbur olduğunu düşündüğü için bu kadar hesapsız kitapsız hareket eden bir parti haline geldi. Sadece lide ri değil liderlik çabası içinde olan parti elitleri dahi CHP siyasetind­en uzak laşmış durumda. Parti tabanı Erdoğan karşıtlığı­na teslim olduğu müddetçe de içeriden yeni sesler yükselmeye­cektir. CHP içindeki vatansever­ler önce kendi partilerin­i kurtarmak zorunda. Erdoğan karşıtlığı­na teslim olmak ne sizi kurta rır ne ülkeyi. Bu zamana kadar denen di. Olmadı. Parti tabanı artık uyan mak zorunda. Kararınızı verin. Erdoğan düşmanlığı her şeyi meşrulaştı­rır mı? HDP’yle yürümek normal mi?

KDVDn \DOFin#VDEDK FRP WU 606 +%< \D] ·\e J|ndeU

 ??  ?? +DVDn %DVUi &lt;$/d,1
+DVDn %DVUi &lt;$/d,1

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye