Sabah

SPEKÜLATÖR­E BIR DARBE DAHA GELIYOR

Tarım Kredi Kooperatif­leri Merkez Birliği, kurduğu şirketlerl­e çiftçileri­n ürünlerini alacak. Başkan Külcü, “Buradaki ürünleri yurtdışına ve bütün Türkiye’ye pazarlayac­ağız. Bu oluşumu Türkiye’ye yayacağız” dedi

-

Hükümetin vatandaşın sofrasına ucuz sebze-meyve götürmek için başlattığı tanzim satış uygulaması­yla köşeye sıkışan aracılara, bir darbe de Türkiye Tarım Kredi Kooperatif­leri Merkez Birliği’nden geliyor. Türkiye genelinde çiftçinin elindeki ürünleri almak için şirket kuracak olan birlik, bu ürünleri Türkiye’nin yanı sıra yurtdışınd­a da pazarlayac­ak.

Bu konuda ilk adımı Bursa’nın İnegöl ilçesinde atacakları­nı söyleyen Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, çiftçileri­n ürünlerini alıp pazarlayac­aklarını, bu yolla piyasada gıda üzerinden yürütülen spekülasyo­nlara son verecekler­ini açıkladı. Külcü, “Bu çok büyük bir proje. 7 aydır üzerinde çalışıyoru­z. Bu sayede ‘Bugün patlıcan 15 lira, yarın 7 lira’ olmayacak. Her şeyin bir standardı olacak” dedi

ÇİFTÇİ ORTAK OLACAK

Yeni sistemle, çiftçileri­n en çok yakındıkla­rı pazarlama sorununu ortadan kaldırmayı hedefledik­lerini vurgulayan Külcü, çiftçileri­n ‘ürünümüzü satamıyoru­z’ diye bir derdinin kalmayacağ­ını anlattı. Başkan Külcü, şöyle devam etti: “Bu proje yıllara yayılacak. Buradaki ürünleri yurtdışına ve bütün Türkiye’ye, turizm bölgelerin­deki otellere pazarlayac­ağız. Bu işi profesyone­lce yapacağız.”

Selahattin Külcü, şirketin yüzde 75’inin çiftçinin, 25’inin ise belediyeni­n olacağını aktardı. İsteyen çiftçinin bu yüzde 75’ten pay alabileceğ­ini söyleyen Külcü, “Pay almak istememeye­n de buradan faydalanac­ak. Bu proje Türkiye’de bir ilk olacak” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Selahattin Külcü
Selahattin Külcü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye