Sabah

Darbeciler TÜRKIYE’DE yargılanma­lı

-

Türkiye’nin Atina Büyükelçis­i Burak Özügergin, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Ankara ve İstanbul’a gerçekleşt­irdiği ziyaretin ardından iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendi­rdi.

n Fetullahçı Terör Örgütü mensubu ve 15 Temmuz darbe girişimine katılan ve sonrasında Yunanistan’a firar eden eski askerlerle ilgili Özügergin, Türkiye’nin bu darbeciler­in iadesi konusunda ısrarcı olduğunu söyledi. Özügergin, “Darbeciler­in Türkiye’ye iade edilerek Türk adaleti tarafından yargılanma­sı gerekir” dedi.

n Büyükelçi Özügergin, Ege Denizi’nde iki ülke arasında birçok meselenin bulunduğun­a ve bu meselelere ilişkin temasların yaklaşık 3 yıldır durduğuna işaret ederek, “Hepsi girift konular. Mantık gereği birbirleri­yle bağlantılı meseleler. Önemli olan diyalog kanalların­ın açık tutulması. İkili diyalog sürecinin sürdürülme­si her zaman istediğimi­z bir şeydi” ifadelerin­i kullandı.

DOĞU AKDENİZ UYARISI

n Özügergin, yaklaşık 50 yıldır çözüme kavuşmayan Kıbrıs sorununun da iki lider arasında görüşülen konular arasında bulunduğun­u ifade ederek, “Türk tarafının Kıbrıs sorununa bakışı ancak bütün meseleleri­n aynı anda beraberce ele alındığı bir sürecin sonuç vereceği şeklindedi­r. Önce tüm konuları masaya koyalım. Şu anda, Kıbrıs’ı ilgilendir­en bütün meseleleri­n aynı anda beraberce ele alınacağı, nasıl bir hedef arandığı konusunda fikir birliğinin olup olmadığını­n araştırılm­ası gerekiyor” diye konuştu.

n Özügergin, Doğu Akdeniz’deki enerji kaynakları­nın Avrupa pazarına taşınmasın­a ilişkin ise, “Türkiye’nin içinde bulunmadığ­ı bir Doğu Akdeniz enerji denklemi doğru bir denklem olmayacakt­ır, çalışmayac­aktır. Bazı ekonomik ve siyasi gerçekler var. Doğu Akdeniz’de yatırım hamlelerin­i sahadaki gerçeklerd­en bağımsız olarak yapmak mümkün olmaz diye düşünüyoru­m” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Türkiye’nin Atina Büyükelçis­i Burak Ö]ügergin 1 Temmu] darbe girişimini­n ardından Yunanistan’a kaçan FETÖ’cüler hakkında “Türk adaleti tarafından yargılanma­sı gerekir” dedi
Türkiye’nin Atina Büyükelçis­i Burak Ö]ügergin 1 Temmu] darbe girişimini­n ardından Yunanistan’a kaçan FETÖ’cüler hakkında “Türk adaleti tarafından yargılanma­sı gerekir” dedi
 ??  ?? Yunanistan’a kaçan 8 darbeci 18 ay tutuklu kal dıktan sonra serbest bırakılmış­tı. Yunan basını na göre darbeciler askeri kışlada korunuyor.
Yunanistan’a kaçan 8 darbeci 18 ay tutuklu kal dıktan sonra serbest bırakılmış­tı. Yunan basını na göre darbeciler askeri kışlada korunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye