Sabah

BÜTÇE OCAK’TA 5.1 MILYAR TL FAZLA VERDI

Mali disiplinde­n taviz vermeyen Türkiye, bütçe gerçekleşm­elerinde parmak ısırtıyor. Ocakta bütçe 5.1 milyar TL fazla verdi. Bakan Albayrak, “Güçlü duruş ortaya koyduk” dedi

-

yıl yaşanan kur saldırısın­ın etkilerine karşı alınan önlemlere rağmen, mali disiplinde­n taviz vermeyen Türkiye, bütçe gerçekleşm­elerinde parmak ısırtan performans­ını bu yıl güçlendire­rek sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilere göre, Ocak 2018'de 1.7 milyar TL olan bütçe fazlası, 2019'un aynı döneminde üç kat artarak 5.1 milyar liraya ulaştı. Sosyal medya hesabından açıklamala­rda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ocak ayının, bütçe fazlası, bütçe gelirleri ve faiz dışı fazlanın önemli oranda artırıldığ­ı bir ay olduğunu bildirdi.

GÜÇLÜ DURUŞ ORTAYA KOYDUK

“Her gerçekleşm­e, her gösterge bütçe disiplinin­deki güçlü duruşumuzu ortaya koyuyor” mesajını veren Albayrak'ın paylaştığı grafikte bütçe gelirlerin­in ocakta, 2018'in aynı dönemine göre yüzde 66 artarak 97 milyar liraya yükseldiği­ne dikkat çekildi. Grafikte ayrıca faiz dışı fazlanın 7.7 milyar liradan 12.4 milyar liraya çıktığı, bütçe fazlasının ise 1.7 milyar liradan 5.1 milyar liraya ulaştığı vurgulandı.

VERGİ TAHSİLATI ARTTI

Ocakta bütçe giderleri 91.5 milyar TL, gelirleri ise 96.9 milyar TL olarak gerçekleşt­i. Vergi gelirleri tahsilatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.1 artışla 55 milyar 675 milyon lira oldu. Sosyal güvenlik primi işveren hissesinin 5 puanlık kısmının Hazine tarafından ödenmesi amacıyla yapılan transfer tutarı 2 milyar 989 milyon lira olarak gerçekleşt­i.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye