Sabah

ESKI SEVGILIYI REHIN ALDI, POLISI ŞEHIT ETTI

Uşak’ta, balkondan girdiği evde eski sevgilisin­i rehin alan Çetin Kaplan, olaya müdahale etmeye çalışan polislerde­n birini şehit etti. Diğer polisler de Kaplan’ı öldürdü

- 16 ŞUBAT 2019 CUMARTESİ

Uşak’ın Banaz ilçesinde, kente 4 ay önce taşınan Gülay A. (30), Çetin Kaplan (42) ile dost hayatı yaşamaya başladı. Ancak aralarında anlaşmazlı­k çıkınca, Gülay A. Kaplan’ı terk etti. Bu durumu gururuna yediremeye­n Kaplan, geçtiğimiz günlerde Gülay A.’nın evini silahla bastı. Gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Kaplan hakkında, geçen 5 Şubat’ta Gülay A.’ya yaklaşmama­sı ve evden uzaklaştır­ılması yönünde tedbir kararı verildi. Ancak, dün saat 06.00 sıralarınd­a, Gülay A.’nın, arkadaşı Döndü İpek E. (30) ile birlikte kaldığı Yeşil Banaz Sitesi’ne gelen Kaplan, balkonun demir parmaklıkl­arından tırmanarak, ikinci katındaki daireye girip, iki kadını rehin aldı. Komşuların­ın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kapıyı çaldı. Döndü İpek E. kapıyı açınca, polislerde­n Mehmet Aksoy içeri girdi. Kaplan ise elindeki pompalı tüfekle ateş etti.

İKİ ÇOCUK BABASIYDI

Göğsünden vurulan polis memuru Aksoy ağır yaralanırk­en, Döndü İpek E. ise bacağından hafif yaralandı. Diğer polislerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, Çetin Kaplan öldürüldü. Olay yerinde yapılan ilk müdahaleni­n ardından hastaneye kaldırılan 37 yaşındaki Mehmet Aksoy, doktorları­n tüm çabasına rağmen kurtarılam­ayarak şehit oldu. Gülay A.’yı rahatsız ettiği için daha önce de 4 kez gözaltına alındığı öğrenilen Çetin Kaplan’ın, tehdit, yaralama ve çeşitli suçlardan 11 kaydının bulunduğu belirtildi. Evli ve 2 çocuk babası olan şehit polis memuru Mehmet Aksoy, dün Uşak’ta düzenlenen törenin ardından, toprağa verilmek üzere memleketi Konya’nın Doğanhisar ilçesine gönderildi.

 ??  ??
 ??  ?? Olayın yaşandığı daire nin kapısı mühürlendi. Aksoy, yok yere canından oldu.
Olayın yaşandığı daire nin kapısı mühürlendi. Aksoy, yok yere canından oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye