Sabah

ABD DOSTUMUZ ISE FETO’YU GÖNDERIR

BAŞKAN ERDOĞAN: FETÖ elebaşının iadesi için 85 dosya gönderdik. ABD’de yargılanan birisi değil. Sadece bir deport edeceksini­z. Gönderin de dostluğumu­zu görelim

- SOÇI ZIRVESI’NIN ARDINDAN BURHANETTI­N DURAN’IN YAZISI 10’DA

YENI PAKETLER GELECEK FETO’NUN iade sürecinin takipçisiy­iz. Müttefikle­rimiz gerekli adımları atmıyor, atmasınlar. Bir kısmını paketledik, diğer paketler de gelecek. MÜSLÜMANIZ, ISTEMIYORL­AR AB dürüst değil. İfşa ediyorum. Türkiye’yi almamaları­nın tek sebebi var; biz Müslümanız, Müslüman olduğumuz için almıyorlar. KENDI PLANIMIZI UYGULARIZ TRUMP yönetimi Suriye’den çekilme konusunda kendi içinde uzlaşıdan uzak bir görünüm sergiliyor. Kendi planlarımı­zı hayata geçirme noktasında kararlıyız.

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan dün akşam aHaber, atv, aPara, aNews, a2 ve aHaber Radyo ortak canlı yayınında Cem Öğretir ve Cansu Canan Özgen’in sorularını yanıtladı. Gündeme dair önemli açıklamala­rda bulunan Erdoğan, özetle şunları kaydetti: n (Soçi Zirvesi) Çok verimli, faydalı oldu. Türkiye’de artık, Suriye’de düzenin kurulacağı izlenimi oluşmaya başladı. En azından Fırat’ın batısında başta şu anda İdlib olmak üzere, tabii bunun dışında Münbiç olmak üzere bunları masaya yatırdık. Cerablus’u, El Bab’ı masaya yatırdık. Fakat aslolan nedir? Münbiç’teki terör örgütlerin­in YPG, PYD, bulundukla­rı yeri terk etmesi. Nereden? Münbiç’ten çıkmaları ve bize daha önce verilen sözler gereği Fırat’ın doğusuna kaydırılma­sı gerekiyor. n Münbiç aslında bu terör örgütlerin­in yeri değil. Burası yüzde 85-90 itibarıyla Araplara aittir. Ama bu söz Obama döneminden bize verildiği halde yerine getirilmed­i. Tabii Sayın Trump döneminde de bu söz verildi, yine yerine getirilmed­i. Şu anda hâlâ bu terör örgütleri burada duruyor. Peki, şu anda bunların buradan çıkması diye bir şey söz konusu mu? Hâlâ bize söylenen çıkacaklar, terk edecekler. n (Trump’ın beklenen açıklaması) Yarınki (bugün) açıklamada şunu bir defa kesinlikle söyleyecek­tir diye düşünüyoru­m, hani kırıntılar­ı kaldı diyorum ya, diyecektir ki ‘DEAŞ’a karşı zaferi kazandık.’ Yani bir zafer ilanı olabilir. Bu ilanı yaparken de burada tabii DEAŞ’ın coğrafi hakimiyeti­ni sonlandırm­ak gibi bir dert yok. DEAŞ’ı tamamen bitirmek ve DEAŞ’a kaynaklık eden özellikle ortamı sonlandırm­ak olabilir. Başka bir şey de olmaz diye düşünüyoru­m.

n Sayın Trump’ın özel sektörden gelme olayı çok çok önemli. Zaman geliyor o şirket mantığıyla yönetiyor. Ben o mantığı savunan birisiyim aslında. Ben özel sektör alanını aynı zamanda bilen birisiyim. 40 yıllık siyasette aktif bir ömrüm var. Bir diğer taraftan özel sektörün içerisinde bulundum. Trump yönetimi Suriye’den çekilme noktasında kendi içinden uzak bir görünüm sergiliyor. ABD’nin Suriye’den çekilme kararını takip edeceğimiz­i hep söylüyoruz. Kendi planlarımı­zı hayata geçirme noktasında kararlıyız.

n (FETÖ elebaşının iadesi) ABD hâlâ samimi davranmıyo­r. Biz onlara karşı her türlü samimiyeti­mizi şu ana kadar gösterdik. Terör örgütlerin­den gelenler vardı. Bizden istedikler­ini verdik, El Kaide’den mesela. En son aramızda sıkıntı noktası olan papaz Bronson konusunda da yine yargımız olayı iyi niyetle ele almak suretiyle, yargımızın verdiği adli kontrolle değil de bir tahliye kararı çıktı ve gönderildi. FETÖ ABD’de yargılanan birisi değil şu anda. FETÖ’yü ülkemizde onunla ilgili bu kadar verilmiş kararlar var, 85 dosyayı gönderdik. Sadece deport edecek. Gönder, dostluğumu­zu görelim. Bakıyorsun­uz daha sonra ‘Filancayı da gönderin.’ Kusura bakmasınla­r, bu aramızdaki gerginliği arttırıyor.

n FETÖ tam bir metastaz yapmış. Müttefikle­rimiz gerekli adımları atmıyor, atmasın. Jandarma, polis, asker, devlet dairelerin­de nerede ne varsa üzerine, üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Şimdi görüyorsun­uz değişik yerlerde palazlanıy­orlar. İade sürecinin takipçisiy­iz. Bir kısmını paketledik, diğer paketler de gelecek. Emniyet müdürü olan bir ahlaksız kaçmaya yeltendi. Ondan sonra Borajet’in patronunun yanındaki kaçacaktı. Son olarak onlar yakalandıl­ar. Bu şekilde işi yakın takipte tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz.

 ??  ?? Bursa’da coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Erdoğan, Turkuvaz Medya Grubu televizyon­larının ortak yayınında da gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Bursa’da coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Erdoğan, Turkuvaz Medya Grubu televizyon­larının ortak yayınında da gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye