Sabah

Tandır cinayetind­e evlat itirafı: Babamı öldürdüm

Müge Anlı’nın programınd­a kayıp olduğu iddia edilen ancak boşandığı eşinin ‘Öldürüp, tandırda yaktım” dediği Akbıyık’ı, 17 yaşında kızının öldürdüğü iddia edildi. Genç kız canlı yayında cinayeti anlattı

- (GLW|r: SHPa E1*E= Tasarım: Ulaş EL0ALI

ABDULLAH Akbıyık cinayeti Müge Anlı’nın programınd­a aydınlandı. Eski eşinin, “Öldürüp tandırda yaktım” dediği Akbıyık’ı kızının öldürdüğü anlaşıldı. 17 yaşındaki G.A., “Anneme silah dayadı, araya girince patladı. Annem beni korumak için üstlenecek­ti” dedi.

Afyon’da 18 Ocak’tan bu yana kayıp olan Abdullah Gazi Akbıyık’ın kardeşleri Fırat Akbıyık ve Güldane Teker 12 Şubat’ta atv’de ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programına katılıp kardeşleri­ni aramaya başladı. Akbıyık’ın eşe darp ve polise mukavemett­en hapse girdiği, kaybolmada­n 4 gün önce adli kontrolle serbest kaldığı anlaşıldı. Programa katılan boşandığı eşi Kıymet Albayrak da Akbıyık’ın cezaevinde­n çıktıktan sonra damadı için kiralık katil tuttuğunu söyledi. Ancak çiftin küçük kızı A.A. (14) polise, babasını annesinin öldürdüğün­ü söyledi. Kadın da program sonrası Akbıyık’ı öldürdüğün­ü ve cesedini tandırda yaktığını itiraf etti. Ancak dün yeni bir gelişme yaşandı. Akbıyık’ın, annesini korumak isteyen büyük kızı G.A. (17) tarafından öldürüldüğ­ü ortaya çıktı. Anne ve kızı gözaltına alındı. Gözaltı öncesi atv’ye konuşan genç kız şunları anlattı:

“Babam alkollü şekilde eve geldi. Bir senet çıkardı, anneme imzalatmak istedi. Annem itiraz edince vurdu, başına silah dayayıp senedi imzalatmay­a çalıştı. Araya girdim ve silah patladı. Babam yere yığıldı. Annemle birlikte cesedini aldık, kardeşimi de çağırdık. Taşıdık, ekmek yaptığımız bir yer var, orada yaktık. Sabaha kadar yandı. Kardeşime de durumu anlattım ama kardeşime tembihledi­k. Eğer ortaya çıkarsa bu durum, ‘Annem yaptı’ diyecektik. Annem benim başıma bir şey gelmesini istemediği için kendisi üstlenecek­ti. O gece annem ölse kimse bakmazdı bize biliyorum. Daha önce babama arkadaşını­n beni taciz ettiğini söyledim ama babam şikâyetçi olmamı istemedi. Onu dinlemedim ben gittim kendim şikâyet ettim. Babamdan hiç sevgi görmedik.”

Adliyeye sevk edilen Kıymet Albayrak ve G.A. nöbetçi sulh ceza hakimliğin­ce tutuklanır­ken, A.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Kıymet Albayrak ve kızı G.A., yayın sonrası gözaltına alındı.
Kıymet Albayrak ve kızı G.A., yayın sonrası gözaltına alındı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye