Sabah

Uçakta fenalaşan yolcuyu Bakan iyileştird­i

- EGLt|r: Sema ENGEZ - Tasarım: Uğur KIRIMLI

ANKARA’DAN Ağrı’ya giden uçağın yolcusu Mehmet Emin Çedres, aniden baş ağrısı ve göz kanaması şikayetiyl­e rahatsızla­ndı. Uçakta bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca “Doktor var mı” anonsunu duyunca müdahale etti ve Çedres sağlığına kavuştu.

Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Ağrı’ya giderken uçakta rahatsızla­nan yolcuya müdahale etti. Baş ağrısı ve göz kararması şikâyeti bulunan yolcu, Koca’nın müdahalesi­yle düzeldi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; bir dizi ziyaret için Ağrı’ya giden Koca’nın bulunduğu uçakta yolcularda­n Mehmet Emin Çedrez rahatsızla­ndı. Uçakta doktor olup olmadığı yönünde anons yapılması üzerine Koca, yoğun baş ağrısı ve göz kararması şikayeti bulunan Çedrez’in yanına geçerek ilk müdahaleyi yaptı. Çedrez’i muayene eden, nabzını ölçen ve bilinç kontrolü için sorular soran Koca, yolcunun durumu düzelene kadar yanından ayrılmadı. Baş ağrısı ve uçaktaki basınç nedeniyle fenalaştığ­ı anlaşılan yolcunun durumu düzeldi. Uçak, sis nedeniyle Ağrı Havaalanı’na inemeyerek pisti pas geçti. Uçak 1.5 saat daha havada kaldıktan sonra Erzurum Havaalanı’na iniş yapmak zorunda kaldı. Çedrez, uçak indiğinde ambulans talebinde bulunmadı.

 ??  ??
 ??  ?? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mehmet Emin Çedrez’i muayene edip nabzını ölçtü.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mehmet Emin Çedrez’i muayene edip nabzını ölçtü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye