Sabah

CHP’DE MUHALİFLER KAZAN KALDIRDI

İstifalarl­a sarsılan partide muhalifler imza topluyor

-

CHP’DE aday belirleme süreciyle başlayan tartışmala­r sürüyor. Parti Meclisi’nin muhalif üyeleri imza toplayarak PM’nin, adaylar üzerindeki tartışmala­r nedeniyle olağanüstü toplantıya çağrılması­nı istedi. Son olarak eski Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz da istifa ederek DSP’ye geçti.

CHP’de, aday belirleme süreci ve adaylara yönelik tartışmala­r sürerken, aday tespitleri için tartışmalı ve kavgalı toplantıla­ra sahne olan Parti Meclisi için de muhalif üyelerden sürpriz bir adım geldi. En son CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun ‘MYK’yı oylayın’ talebiyle istifa resti çektiği PM’de CHP liderine kalan adayları belirleme ve PM’den onay alan adayları da değiştirme yetkisi verilmişti.

CHP PM’nin muhalif üyeleri ise imza toplayarak Parti Meclisi’nin adaylar üzerindeki tartışmala­r nedeniyle olağanüstü toplantıya çağrılması­nı istedi. CHP İzmir Milletveki­li Selin Sayek Böke ve PM’nin diğer muhalif üyelerinin imza verdiği toplantı çağrısı konusunda ise son sözü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu söyleyecek. CHP’nin dünkü MYK toplantısı­nda da muhalifler­in bu hamlesi ele alınırken Kılıçdaroğ­lu’nun, aday listelerin­in YSK’ya sunulacağı 19 Şubat’a kadar ya da listelerin YSK’ya teslim edilmesind­en sonra mı PM’yi toplayacağ­ı konusunda netlik bulunmazke­n, CHP liderinin PM’yi listelerin sunulmasın­ın ardından yapabilece­ği kaydediliy­or. CHP tüzüğüne göre de 60 kişilik PM’nin 11 üyesinin imzasının olması halinde PM toplantıya çağrılmak durumunda. Genel başkan, gerekli imza sayısının bulunması halinde bu talep doğrultusu­nda olağanüstü PM’yi 1 hafta içinde toplamak zorunda bulunuyor. Olağanüstü PM için 12 üyenin imzasının bulunduğu belirtiliy­or.

'63 .$3,/$5,1, $d7,

CHP’den istifa edenlere DSP kucak açıyor. İstanbul Şişli’den aday gösterilme­yince DSP’ye geçen Mustafa Sarıgül amacına ulaştı. İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak aday gösterilme­yince DSP’nin kapısını çaldı. Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da aday gösterilme­yince soluğu DSP’de aldı. 1999-2004 yılları arasında Ankara Çankaya belediye Başkanlığı yapan Haydar Yılmaz DSP’ye geçti. Haydar Yılmaz’ın DSP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı kaydedildi. Bu halkaya son olarak da CHP’den istifa eden Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar dahil oldu. Acar, “Marmaris’e darbe yapıldı” diyerek DSP saflarına katıldı.

DSP’ye partiden kaymalar olması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu iki genel başkan yardımcısı­nı DSP’ye göndermiş, “Partiye geçmek isteyenler­in geri çevrilmesi” ricasında bulunmuştu. DSP Genel Başkanı ile görüşemeye­n CHP Genel Başkan Yardımcıla­rı Oğuz Kalan Salıcı ile Seyit Torun, DSP yöneticile­ri ile yaptıkları görüşmeden istedikler­ini alamamıştı.

 ??  ?? 1 ’TE
1 ’TE
 ??  ?? Handan Toprak Mustafa Sarıgül Kamil Saka Haydar Yılmaz
Handan Toprak Mustafa Sarıgül Kamil Saka Haydar Yılmaz
 ??  ?? 0DKPXW g9h5
0DKPXW g9h5
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye