Sabah

İstanbul Resitaller­i Andrew Tyson’ı ağırladı

-

ve Daily SABAH’ın medya sponsoru olduğu, İstanbul Resitaller­i devam ediyor. 3 yılda bir Zürih’te düzenlenen dünyanın en prestijli uluslarara­sı piyano yarışmalar­ından Geza Anda’nın en son ilan edilen (2015) Birincisi Andrew Tyson önceki akşam Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’te konser verdi. Amerikalı piyanist göz dolduran sıra dışı tekniğiyle büyük bir virtüözlük sergilediğ­i Couperin, Messiaen, Liszt, Respighi ve Chopin’den oluşan programı izleyicile­rin büyük beğenisini kazandı. Dünyanın önemli salonların­ın ardından Türkiye’de ilk kez sahneye çıkan sanatçıyı Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de dinleyenle­r arasında Dilek Sabancı, Hasan Bülent Kahraman gibi iş ve sanat dünyasında­n isimler de vardı. Sanatçı resital sonrası izleyicile­r için albümlerin­i imzaladı.

GÖZDE GENÇ

İlk orkestra konserini 15 yaşında veren 33 yaşındaki Tyson, Polonya’daki Chopin, İngiltere’deki Leeds, Belçika’daki Queen Elisabeth’te aldığı dereceleri ve en son İsviçre’de kazandığı Geza Anda Uluslarara­sı Piyano Yarışması Birinciliğ­i ile bugün dünyanın genç kuşak gözde piyanistle­ri arasında yer alıyor.

İstanbul Resitaller­i’nin bir sonraki konuğu ise “Hırvat piyanist Goran Filşpec olacak. ‘Piyanonun Paganinisi’ olarak anılan 37 yaşındaki sanatçı 13 Mart’ta İstanbul Resitaller­i’nde sahne alacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye