Sabah

Altını çizdiğim satırlar-63

-

İtham ediyorum... Kendimi para ve şöhret başta olmak üzere eleştirdiğ­im her şeye tapmakla itham ediyorum... Kendimi burnumun ucundan ötesini gör memekle itham ediyorum... Kendimi, kendini keşfetme kisvesi altında kendim den hoşnut olmak la itham ediyo rum. (FREDERİC BEIGBEDER /

Kuzey Kulesi 107. Kat)

★★★

Yaşa. Anı yaka la. Yatak odasındaki yatağın önünde duru yorum ve insanın anı nasıl yakalayaca­ğını bil miyorum. Sonunda her zaman yaptığım gibi ölüm ilanlarınd­an başla maya karar veriyorum.

Azalıyorum)

★★★

/ Hızlandıkç­a

Kendinize mutlu olup olmadığını­zı sor duğunuz anda, artık mutsuzsunu­zdur... (ZYGMUNT BAUMAN / Yaşam Sanatı)

★★★

Mutluluk masal, mutsuzluk öyküdür. (HARUKİ MURAKAMİ / Sahilde Kafka)

★★★

Sağlığı mutluluğun eşdeğeri haline getirmek, kendinin farkında olmayan ve can çekişme halindeki kişiler olduğumuzu ima etmektir. Tedavi ideali, hiçbir zaman yakamızı bırakmayan, yakınlarım­ızın ve medyanın sürekli hatırlattı­ğı bir sabit fikir haline gelir. Bu bağlamda, işleyeceği­miz tek suç, gece gündüz sağlığımız­ı düşünme mek! (PASCAL BRUCKNER / Ömür Boyu Esenlik)

★★★

İnsan çeşitli yöntemlerl­e yalnızlaşt­ı rılabilir. Terk ederek, korkutarak, güç süzleştire­rek. Punduna getirdiğin­de de hapsederek tabii. Ama en korkuncu baş kalarına muhtaç ederek yalnızlaşt­ırmaktır. (HAKAN İŞCEN / Borges Çetesi)

★★★

Evlerde insanlar değil, adeta eşya lar oturuyor. (CAHİT ZARİFOĞLU / Zengin Hayaller Peşinde)

★★★

Burada, bu taraçalar üzerinde manza raya hakim olduğum gibi kendi hayatıma da hakim olabilme duygusu içimde beli riyor. Belki de her birimiz, hayat boyun ca ahengini aradığımız bir iklime, bir man zaraya aitizdir. (HELENE GRIMAUD / Özel Dersler)

★★★

Her şeyi unuttuğund­an bu yana çok daha fazla şey biliyor. (ELIAS CANETTI / Saatin Gizli Yüreği)

★★★

Hiçbir şey göründüğü gibi, hatta yaşandığı gibi değil; her şey hatırlandı­ğı gibi. (BARIŞ BIÇAKÇI / Aramızdaki En Kısa Mesafe)

★★★

Kavga savaşçının kutsal vazifesi. Düşmana sırtını çeviren yiğit, herkesi ken dine güldürür. (CEMİL MERİÇ / Bir Dünyanın Eşiğinde)

KaVmet.EaEaRJOX#VaEaK.FRm.tU SMS HASME7 \a] ’\e J|ndeU. .60 7L MH IaFeERRN.FRm KaVmetEaEa­RJOX.VaEaK

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
(KJERSTI SKOMSVOLD
Haşmet BABAOĞLU (KJERSTI SKOMSVOLD

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye