Sabah

‘Beni kabul edecek kulübe asla üye olmak istemem’

-

eçtiğimiz günler de 8ygurlu bir halk ozanı olduğu belirti len Abdürehim Heyit’in, Çin devleti tarafından işkenceyle öldü rüldüğüne dair iddialar ortaya atıldı.

Çin 5usya 6uriye ya da

İsrail’le, ABD aleyhine herhan gi bir diplomatik temas söz konu su olunca neden se telaşa kapılıp “eksen kayıyor” diyenler yine sah nedeydi.

“Türk devleti derhal Çin’le ilişkileri­ni kesme li” seviyesine kadar varan talepler dile getiriyorl­ardı.

Kendilerin­i genel ola rak “İslamcı” diye tarif eden bu kişilerin yalanlanan provokatif iddialarıy­la ilgi li defalarca yazdığım için bu kez de konuya mesafeli yaklaştım.

Zira zamanlama yine manidardı. Suriye’nin gele ceğiyle ilgili, Türkiye, Rusya ve İran’ın katıldığı, yani ABD’nin dahil olamadığı Soçi Zirvesi öncesiydi. Zaten İran’da bombalar patlamaya başlamıştı bile...

Birilerini­n bu zirveden fena halde rahatsız oldu ğu açıktı. Bu kez de bomba lı açık mesajların yanı sıra kamuoyu manipülasy­o nu türünden baskı araçla rını kullanmak isteyecekl­eri ortadaydı. Türkleri’nin bir takım hak larını ihlal ettiğine dair somut iddialar da malum. Öyle ki Dışişlerim­iz sos yal medyada pişi rilen bu

durumunda kaldı. Çin devleti ise bu iddiaları açık bir dille yalan ladı. Üstüne de öldüğü söylenen Heyit’in bizzat kendisinin bu iddiaları yalanla dığı bir videoyu izlememizi tavsi ye ettiler! Buyurun cenaze namazına!

★★★

Bu iddiaları sosyal med yada yayan tiplere baktım, iki üç gün önceki heye canlarında­n eser kalma mış...

Dışişleri devreye girip iddiaların­ı Çin’e sorunca “Bize CIA ajanı diyenler baksınlar. Dışişleri de bizim iddialarım­ızı ciddiye alıyor. Şimdi ne diyecekler?” diye adressiz göndermele­r yapı yorlardı.

Şimdi ise, Çin’in açıkla masının ardından ölü taklidi yapamaya başlamışla­r.

Oysa kimsenin bunlara “ajan” falan dediği yok ha...

Kendilerin­i en fazla, yalan söyledikle­ri, sosyal medya fenomenler­i gibi “vij dan kuaförlüğü­ne” ve duyar kasmaya soyundukla­rı için eleştiriyo­rum, o kadar.

Sanırım Woody Allen’den aklımda kalmış. Ancak, seçilmiş siyasi “Beni kabul edecek kulü iktidara ve Türk dış poli be asla üye olmak iste tikasına parmak sallama mem” diyordu. yı alışkanlık haline getirmiş O hesap... Hangi istihba çevrelerin iddiaları kısa süre rat servisi, hırsları boyları de bir kampanyaya dönüştü. nı aşan bu kifayetsiz muh

Konuya duyarlı milliyetçi terisleri kendine ajan diye ve dindar vatandaşla­r iddia seçer ki? Çocuk oyuncağı lara kayıtsız kalmadılar. mı bu işler.

Normal. Her malın bir alıcısı Neticede yeryüzünde hiç vardır mı diyorsunuz yoksa? bir devlet sütten çıkma ak Tahminleri­nizi merak kaşık değil... Çin’in Uygur etmiyor değilim.

PeOiK DOWinRN#VDEDK FRP WU 606 0$ \D]

7/ 0+ )DNV

★★★

·\e J|ndeU

 ??  ?? 0eOiK $/7,12. iddiala rı Çin’e sormak
0eOiK $/7,12. iddiala rı Çin’e sormak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye