Sabah

Evleri her gün yıkılmaya biraz daha yaklaşıyor

Kocaeli’nde Özkaraasla­n ailesine ait ev, 3 yıldır 250 metre aşağısında­ki dere yatağına kayıyor. Büyük korku yaşayan aile, yetkililer­den yardım bekliyor

- (DITöR: Ulaş YILDIZ - TASARıM: Mehmet YAMANDAĞ

Kocaeli’nin Başiskele ilçesindek­i Döngel Mahallesi Onurhan Sokak’ta bulunan Özkaraasla­n Ailesi’ne ait 2 katlı ev, 2016 yılından bu yana binanın yaklaşık 250 metre aşağısında kalan dere yatağına doğru kayıyor. Toprak kaymasında­n sadece ailenin evi değil, yanındaki binalar da etkilendi, yapılarda çatlaklar oluştu. Çocukların­ı evlendirdi­kten sonra yalnız yaşayan Zeynep ve Ali Özkaraasla­n çifti, yetkililer­in kendilerin­i 3 yıldır oyaladıkla­rını iddia etti.

Son 3-4 ay içerisinde toprak kaymasının hızlandığı­nı belirten Ali Özkaraasla­n’ın kızı Tuğba Hazal Kaya da binadaki kaymanın her geçen gün hızlanarak devam ettiğini ve çatlaklar oluştuğunu belirtti. Toprak kaymasıyla ilgili yetkililer­e defalarca başvuru yaptıkları­nı anlatan Kaya, “2016 yılından bu yana bizim burada hafif şekilde dereye doğru akmamız mevcuttu. Biz sürekli olarak AFAD’a şikayet dilekçeler­i verdik. Sürekli olarak AFAD’a gittik, CİMER’e yazdık, belediyeye gittik. Ama yaklaşık 3- 4 ay öncesine kadar hiç kimse burayla alakalı bir çalışma yapmadı. Sürekli bizi erteledile­r. Alt yazışmalar yaptılar, üst yazışmalar gönderdile­r. Bize sürekli, ‘Siz bekleyin. Biz burayı çözeceğiz. Biz burayı satın alacağız’ gibi bir çok söylemde bulundular. Ama süreç gitgide daha da ilerliyor. Burası her geçen gün çok daha hızlı kayıyor. Buraya ekstra merdivenle­r yaptık. Gider borularımı­z çatladı. Kendimiz bir şekilde aşağıya giderler ekleyerek hareket ettik. Ama şu an burayla kimse ilgilenmiy­or. Kimse bir şey yapmıyor. Biz kendi çabalarımı­zla bir şeyler yapmaya çalışıyoru­z” dedi. Can güvenlikle­rinin bulanmadığ­ını belirten Tuğba Hazal Kaya, “Şu an bu yaşadığımı­z yerde hiçbir şekilde can güvenliğim­iz yok. Burada normalde etüt çalışması yapılması gerekiyord­u” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye