Sabah

Halk çevre, iş dünyası eğitim diyor

.urumsal sosyal sorumluluk projeleri vatandaş tarafından da takip ediliyor. Ama halkın önceliğind­e çevre, iş dünyasının önceliğind­e ise eğitim var

-

ŞIRKETLERI­N

itibarına yaptıkları katkı her yıl yapılan araştırmal­arla ortaya konan kurumsal sosyal sorumluluk projeleri artık destek verilen alanlarla ayrışıyor. Kurumların projeleriy­le her yıl farklı STK’lar ve sektör dernekleri tarafından düzenlenen yarışmalar­da yarıştıkla­rı projeler arasından ödül alan şirketler itibarları­na da bu vesileyle katkı sağlamış oluyor.

HALKIN ÖNCELIĞI DEĞIŞTI

Araştırma şirketi GfK’nın Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) 2018 Raporu’na göre, 2017’de görüşülen kişilerin yüzde 40’ı kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetle­rini yeterli bulduğunu belirtirke­n bu rakam 2018 yılında yüzde 57’ye yükselmiş. Halkın KSS’lerde önceliği değişmiş. 2017’de ilk sırayı eğitime ayıran halk, 2018’de ilk sıraya çevreyi koymuş. Halka göre firmaların kurumsal sosyal sorumluluk alanında sahiplenme­si gereken öncelikli konular sıralaması­nda yüzde 18 ile çevre, yüzde 16 ile eğitim ve öğretim, yüzde 14 ile sağlık ve sağlık hizmetleri, yüzde 13 ile aile içi şiddet, kadın ve çocuk hakları, yüzde 10 ile spora destek, yüzde 9 ile sanat, yüzde 7 ile hayır işleri, yüzde 5 ile tarih geliyor. Bunların arasında çevre, spor ve sanat 2017’ye göre önem verilmesi gerekenler sıralaması­nda yükselişe geçen konular.

AILE IÇI ŞIDDET DE GÜNDEMDE

Şirketleri­n de 2017’ye göre 2018’de KSS projesi başlatma oranları 10 puanın üzerinde artış göstermiş. İş dünyasının yüzde 58’i özel sektörün sosyal sorumluluk­lar konusundak­i faaliyetle­rini yeterli bulmuyor. Eğitim her yıl olduğu gibi desteklene­n konuların başında geliyor. Eğitimi sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ı, sanat ve kültür, çevre, hayır işleri, çalışanlar­a değer verilmesi ve STK’lara destek olunması izliyor. Öncelik verilmesi gereken alanların başında ise eğitim, aile içi şiddet ve çevre geliyor.

FARKINDALI­K ARTIYOR

Uzmanlar, sosyal konularda sorumlu bir yaklaşım içinde olan firmaların itibar skalasında da yüksek puanlar aldıkların­ı, toplumda iş dünyasının gerçekleşt­irdiği kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetle­ri konusunda farkındalı­ğın anlamlı bir şekilde arttığını belirtiyor­lar.

 ??  ?? BU BİR İLANDIR
BU BİR İLANDIR
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye