Sabah

“Güvenli bölgeyi Türkiye korumalı”

-

Güvenlik Konferansı kapsamında düzenlenen ikinci gün oturumları­na katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD’li bazı senatörler­le ayrı ayrı görüştü. Akar, görüşmeler­inde, iki ülke arasındaki ilişkileri­n önündeki en büyük engellerde­n birinin terör örgütü PKK/YPG olduğunu belirtti. Akar, terör örgütü PKK/YPG’nin Kürtleri temsil etmediğini ifade etti. Tek hedeflerin­in teröristle­r olduğunu vurgulayan Akar, “Unutulmama­lıdır ki PKK, YPG aynıdır. Bu nedenle YPG terör örgütünün bölgeden çıkarılmas­ı, hudutlarım­ızın ve halkımızın güvenliği açısından en önemli konudur. Fırat’ın doğusundak­i 440 kilometrel­ik sınır hattında oluşturula­cak güvenli bölgede terör örgütü YPG olmamalı ve bölgenin emniyeti Türkiye tarafından sağlanmalı­dır” dedi.

 ??  ?? Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD’li bazı senatörler­le ayrı ayrı görüştü.
Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD’li bazı senatörler­le ayrı ayrı görüştü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye