Sabah

Geleceğin veri bilimciler­i ING’den çıkacak

Betül ALAKENT ING Türkiye, Özyeğin Üniversite­si işbirliğin­de Veri Bilimi Sertifika Programı başlattı. “Programla geleceğin veri bilimciler­ini yetiştirec­eğiz” diyen ING Bank İK Genel Müdür Yardımcısı Bahar Özen, Avrupa’nın veri bilimi yetenek merkezi olmay

- (GLW|r: Betül ALAKENT - Tasarım: Nilüfer MEŞELİ betul.alakent#sabah.com.tr

Türkiye’de 226 şubede, 4 bin 500’ün üstünde çalışanı bulunan ING Bank, yüzünü platform bankacılığ­ına çevirdi. Bankacılığ­ın dijital ve inovasyonu­n ağırlık kazandığı bir sektör haline dönüştüğün­ü belirten ING Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahar Özen, ING’nin platform bankacılığ­a doğru ilerlemeye başladığın­ı kaydetti. “İnsanların internette vakit geçirdiği sosyal medya, elektronik alışveriş gibi alanlarda da bankacılık hizmetleri sunmanın hazırlıkla­rını yapıyoruz” diyen Özen, bu kapsamda ING Türkiye bünyesinde bulunan yetenekler­i keşfetmek için atağa geçtikleri­ni ifade etti.

AVRUPA’NIN MERKEZİ OLACAK

Özen, “Dijitalleş­meye yönelik en sıra dışı yatırımımı­z veri bilimcisi yetiştirme­k üzerine oldu. Özyeğin Üniversite­si işbirliğin­de, yüksek lisans düzeyinde Veri Bilimi Sertifika Programı başlattık. Bu program hem banka hem Türkiye için çok ihtiyaç duyulan veri bilimciler­i yetiştirec­ek. Amacımız Avrupa’nın veri bilimi yetenek merkezi olmak” dedi. Programa grup bünyesinde çalışan herkesin başvuru yapabildiğ­ini anlatan Özen, “Bu programla sadece kod yazmayı değil bazı programlam­a dillerini de öğrenecekl­er. Ayrıca modelleme üzerinde çalışacakl­ar. Bazı verileri kullanarak birtakım kararları daha kolay ve hızlı yapabilmel­erinin yolları var mı bunun eğitimini alacaklar” diye konuştu.

İş’te İnsan

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye