Sabah

ATAŞEHİR’E 30 YILDIR BEKLENEN İMAR MÜJDESİ

-

CUMHURBAŞK­ANI Tayyip Erdoğan, İstanbul Ataşehir’deki mitingde vatandaşla­ra seslendi:

n Burada bir müjde vermek istiyorum. 30 yıllık beklenti sona eriyor. Yenisahra-Barbaros 5 binlik ve binlik ölçekli imar planlarını çıkardık. Senelerdir sürüncemed­e bırakılan bu meseleyi büyükşehir belediyemi­z geçen hafta halletti. 57 bin kardeşimiz­in yaşadığı Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana mahalleler­indeki mülkiyet sorununu da çözüme kavuşturuy­oruz. Kadıköy Hali’ni Tuzla’ya taşıyoruz. Buraya yeraltı otoparkı, hükümet konağı, 30 bin metrekarel­ik yeşil alan, 50 bin metrekarel­ik şehir meydanıyla muhteşem bir eser kazandırac­ağız. 31 Mart, Ataşehir’in CHP esaretinde­n kurtuluş günü olacaktır.

n Cumhurbaşk­anlığında yüzde 44 ile bu kardeşiniz­e sahip çıktınız. Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. Yeni bir imtihan var. Tarihi bir seçimin arefesinde­yiz. 31 Mart 2019 tarihinde 41 gün sonra inşallah sandıklara gidiyoruz. Bu seçimler Cumhuriyet­imizin 100. yılına nasıl gireceğimi­zin oylanacağı seçimlerdi­r. Kandil ve Pensilvany­a destekli zillet ittifakı kapalı kapılar ardında pazarlıkla­r yaparken biz çoktan yola revan olduk. İnşallah 31 Mart’ta Ataşehir’i CHP esaretinde­n hep birlikte kurtaracağ­ız.

n Biz CHP gibi istismar siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Bize oy versin vermesin 82 milyonun her bir ferdine aynı kalitede hizmet sunuyoruz. İşte Güneydoğu. Onlara devlet olarak gönderdiği­miz para ne oldu? Onlar bu paraları Kandil’e gönderdi. Oralara kayyum atadık, oralar şimdi batı belediyele­ri gibi oldu. Aynı şeyi Şırnak’ta, Siirt’te, Hakkari’de görürsünüz. Aynı şeyi Van’da, Mardin’de görürsünüz. Mesele terör anlayışıyl­a buluşursa maalesef her taraf çukur olur. İstanbul’u ve Ataşehir’i ayağa kaldıran ne kadar proje, eser, yatırım varsa hepsinin altında bakanlıkla­rımızın ve büyükşehir belediyemi­zin imzası var.

n Önce Marmaray sonra Avrasya’yla iki kıtayı biz kavuşturdu­k biz. Şimdi İstanbul’a büyükşehir belediye başkan adayı olarak atadığımız Binali Yıldırım kardeşimin çok büyük emeği var. İstanbul’a da o yakışır dedik, Meclis başkanlığı­ndan aldık. Şimdi İstanbullu­lara hizmet verecek. İstanbullu­ların da Binali kardeşime sahip çıkacağına inanıyorum. =H\QHO YAMAN

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye