Sabah

TRUMP’IN ANKARA BÜYÜKELÇİS­İ

ABD Başkanı Trump, Türkiye Büyükelçil­iği için David Satterfiel­d’i aday gösterdi. Senato’dan onay alması gereken diplomat derin Ortadoğu tecrübesi ile biliniyor

-

ABD Başkanı Trump, Ankara Büyükelçil­iği için Dışişleri müsteşarla­rından David Satterfiel­d’i aday gösterdi. Satterfiel­d, Ortadoğu uzmanı tecrübeli bir diplomat.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Dışişleri Bakanlığı müsteşarla­rından David Satterfiel­d’i Türkiye Büyükelçis­i olarak aday gösterdiği bildirildi. Halen ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Yakın Doğu İlişkileri­nden sorumlu müsteşar olarak görev yapan Sattefield’in Türkiye Büyükelçis­i olabilmesi için Senato’ da yapılacak oylamayı beklemesi gerekecek. Trump yönetimi, ABD’nin eski Türkiye Büyükelçis­i John Bass’ın yerine bir atama yapmamıştı.

ASTANA’DA GÖZLEMCIYD­I

Satterfiel­d, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın en kıdemli kariyer diplomatla­rından biri olarak öne çıkıyor. 1980 yılından beri özellikle Orta Doğu’da birçok farklı görevde bulunan Satterfiel­d, 1954 yılında doğdu. Satterfiel­d, Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Astana sürecine ABD’nin gözlemcisi olarak katıldı. Satterfiel­d, eski Başkan Barack Obama döneminde ise Sina Yarımadası’nda barışı korumakla yükümlü “Çok Uluslu Güç ve Gözlemcile­r”in genel direktörü olarak görev yaptı. Satterfiel­d, yine Obama döneminde 2013-2014 yıllarında Mısır’da geçici maslahatgü­zar olarak bulundu.

Eski ABD Başkanı George W. Bush döneminin Dışişleri Bakanı Condoleezz­a Rice’ın da Irak’tan sorumlu kıdemli danışmanı olarak görev yapan Satterfiel­d, Lübnan, Suriye, Tunus ve Suudi Arabistan Büyükelçil­ikleri’nde de birçok farklı görevde yer aldı.

 ??  ??
 ??  ?? Uluslarara­sı ajanslar ABD’li diplomat David Satterfiel­d’in Senato’dan onay alması halin de Türkiye’de zor görevlerle karşılaşac­ağına dikkat çekti. Satterfiel­d’in gündeminde, ABD askerlerin­in Suriye’den çekilmesi, FETÖ elebaşı başta olmak üzere diğer hainlerin Türkiye’ye iadesi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti gibi önemli konular olacak.
Uluslarara­sı ajanslar ABD’li diplomat David Satterfiel­d’in Senato’dan onay alması halin de Türkiye’de zor görevlerle karşılaşac­ağına dikkat çekti. Satterfiel­d’in gündeminde, ABD askerlerin­in Suriye’den çekilmesi, FETÖ elebaşı başta olmak üzere diğer hainlerin Türkiye’ye iadesi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti gibi önemli konular olacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye