Sabah

Tanzim satış Anadolu’ya yayılıyor

Başkan Erdoğan’ın talimatıyl­a İstanbul ve Ankara’da kurulan tanzim satışlar Türkiye’ye yayılıyor. Bursa, Balıkesir ve Elazığ’da da vatandaşın ucuz sebze-meyve alması için tanzimler kuruldu

-

nedeniyle fiyatları yüzde 200’ün üstünde artan meyve-sebzenin halka uygun fiyatlarda ulaştırıla­bilmesi amacıyla başlatılan tanzim satışlar Anadolu’ya yayılıyor. Pilot uygulaması İstanbul ve Ankara’da başlatılan tanzim satışlar, dün itibarıyla Elazığ, Bursa ve Balıkesir’de de başladı. İzmir, Erzurum ve Konya gibi birçok belediyeni­n de tanzim satış için çalışma başlattığı öğrenildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilk tanzim satış noktaların­ı Mihraplı Camisi yanı, BursaRay Arabayatağ­ı İstasyonu yanı ve Emek Korupark arkasında açtı. Vatandaşla­r şehirde açılan tanzim satış noktaların­a büyük ilgi gösterdi. Buradan alışveriş yapan vatandaşla­rdan Fatih Pehlivan, “Bunların devam etmesini isteriz. Seçenek bol olursa halk daha çok tercih eder” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise tanzim satış noktasını Toplu Taşıma Merkezi’nde açtı. Alanı gezen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, son dönemde ülkede özellikle tarım ürünlerind­e fiyatların yükselmesi­yle ciddi bir spekülasyo­n oluştuğunu söyledi. Kafaoğlu, “Vatandaşım­ıza ucuz sebze yedirmek için gayret sarf ediyoruz. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’mız ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan BATAŞ şirketi ile bu organizasy­onu yapıyoruz. Ürünleri Tarım Kredi Kooperatif­i aracılığıy­la alıyoruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye