Sabah

Yine VAR sorunu

-

GÜN geçmiyor ki VAR uygulaması, Türk futbolunda büyük tartışmala­ra yol açma sın. Dün gece de bazı kararlar VAR’a rağmen çok tartışılır. İlki Skrtel’in Zuta’ya yaptığı hamle. Fırat Aydınus, avantaja bırakıyor, pozisyon sonuçlanın­ca da Skrtel’e sarı kartı veriyor. Fakat pozis yona bakıyoruz ki Skrtel ayaklar yukarıda, çift bacak atlamış ve Konyalı oyuncunun kaval kemiğine teması var. ‘Herhalde VAR hakemi çağırıp attıracak’ diyoruz. Tık yok! Ve Skrtel sahada kalıyor.

Ardından bir yan topta Konyalı Zuta, Jailson’u suratından itiyor. Ne Jailson ne de kendisi topa vuramıyorl­ar. Bu sefer VAR hakemi Fırat’ı videoya çağırı yor. ‘Herhalde penaltıyı verecek çünkü top onlara doğru gelirken, Zuta, isteye rek Jalison’un suratından itiyor’ diyoruz. Ama Fırat, garip şekilde yine hata yapıp penaltıyı veremiyor. 33’te ise ciddi problem yaşanan bir VAR uygulaması. VAR’da ya hakem yok ya da kötü niyetli bir hakem

var. Jahovic, yere düşen Sadık’a basma mak için sendeliyor, buna rağmen bası yor ama vücut ağırlığını hemen diğer bacağının üzerine vererek Sadık’ın zarar görmesini engellemey­e çalışıyor. Skrtel’in çift dalmasını es geçen VAR hakemi, bu sefer Fırat’ı yine videoya çağırıyor ve Fırat da inanılmaz bir şekilde hiçbir kötü niyet li basması olmayan Jahovic’i oyundan atı yor. İlk yarıda 3 tane büyük ve kritik hata ve maalesef VAR uygulaması­na rağmen. İkinci yarıda yine VAR, F.Bahçe’nin bir golünü iptal ediyor. Valbuena soldan ortalıyor, Mehmet Topal kesin ofsayt. Arkasındak­i Alper, ofsayt mı, değil mi tam belli değil. Topal topa hamle yapıyor, kafasının hemen bir santim üze rinden top geçiyor. Alper de kafayla golü yapıyor. Alper ofsayt olmasa bile, Topal ofsaytta topa, oyuna ve kalecinin hamle zamanlamas­ına müdahalesi var, dolayısıy la gol iptal kararı doğru.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye