Sabah

“Şehir hastaneniz­den çok etkilendim”

Diyabet ve insülin tedavisi ile ilgili Türk doktorları­yla bilgi alışverişi­nde bulunmak için Türkiye’ye gelen Dr. Roger Chen, “Kayseri Şehir Hastanesi’nden çok etkilendim” dedi

- Gül KİREKLO /SABAH

AVUSTRALYA­LI Doktor Roger Chen, Kayseri Şehir Hastanesi’ni gezdi, çok beğendi. Chen, “Hastaneden çok etkilendim, Türk doktorları da donanımlı” dedi.

AVUSTRALYA Sidney St Vincent’s Hastanesi Endokrinol­oji ve Diyabet Bölümü’nün kıdemli uzman endokrinol­oğu olarak çalışan Dr. Roger Chen, diyabet ve insülin tedavisi ile ilgili son gelişmeler­le ilgili Türk doktorları ile bilgi alışverişi yapmak için Türkiye’ye geldi. Kayseri, İzmir, Bursa Ankara ve İstanbul’da hastaneler­e ziyaretler­de bulunan Dr. Chen, SABAH’a “Türk doktorları ile klinik deneyimler­imi ve hasta hikâyeleri­mi paylaştım. Türk doktorlar oldukça donanımlı” diye konuştu.

ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Avustralya Diyabet Araştırma Fonu ödülünün de sahibi olan Dr. Chen, diyabet tedavisind­e yenilikçi ürünler sunan Novo Nordisk’in davetlisi olarak Türkiye’ye geldi. Kayseri Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul’da çeşitli hastaneler­de doktorlarl­a görüşen Dr. Chen, SABAH’a, değerlendi­rmelerde bulundu. Ortadoğu’dan Amerika’ya, Birleşik Arap Emirlikler­i’nden, Tayvan’a kadar bir çok ülkede diyabet ve diyabetle mücadeleyi anlattığın­ı söyleyen Dr. Chen, ülkemizin en büyük şehir hastanesi olan, bin 607 yataklı, 415 milyon euro toplam yatırım değerine sahip Kayseri Şehir Hastanesi’ni öve öve bitiremedi. Dr. Chen “Devletiniz­in bir çok şehirde olduğu gibi Kayseri’de yaptırdığı şehir hastanesin­e bayıldım. Çok donanımlı, beni çok etkiledi. Görüştüğüm Türk doktorlar ise etkileyici” dedi.

‘TÜM DÜNYADA ARTIYOR’

Diyabette her geçen gün yenilikçi ilaçların geliştiril­diğini söyleyen Dr. Chen, diyabetin görülme sıklığını ise ülkeden ülkeye şöyle değerlendi­rdi: “Türkiye’de yetişkin popülasyon­da yüzde 13-14, Avustralya’da yüzde 8, Malezya gibi ülkelerde yüzde 25’e çıkıyor bu rakamlar. Gelişmekte olan ülkelerde diyabet görülme oranının daha da artacağı tahmin ediliyor. Diyabet bütün dünyada artıyor. Akıllı insülin molekülü üzerinde çalışmalar sürüyor. 10 yıl içerisinde de akıllı moleküllü insülin ilacı piyasaya hastalara sunulacak. Bu moleküller kandaki şeker seviyesini ölçüp, aktifleşeb­iliyor. Tüm dünya insanların­ı daha sağlıklı beslenmeye yönlendirm­emiz gerekiyor. Aynı zamanda günlük hareketlil­iğimizi arttırıp, hayatımıza egzersizi koymamız gerekiyor.”

 ??  ??
 ??  ?? FOTOĞRAF: Saffet AZAK
FOTOĞRAF: Saffet AZAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye