Sabah

CHP genel merkezine kırmızı kart gösterdile­r

CHP yönetimini­n partililer­i hiçe sayan tavrına isyan ederek İstanbul’dan yürüyüş başlatan CHP’li grup, Ankara’ya ulaştı. Protestocu grup Kılıçdaroğ­lu’na ‘Yanlıştan geri dön’ mesajı verdi

-

CHP Maltepe ilçe yönetimi mevcut Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı aday göstermeye­n Kılıçdaroğ­lu’nu protesto için İstanbul’dan Ankara’ya yürüdü. Kırmızı yelekliler, “Temiz toplum, temiz siyaset” uyarısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun İstanbul Maltepe’de teşkilatın tüm itirazları­na rağmen yeniden mevcut belediye başkanı Ali Kılıç’ı aday göstermesi nedeniyle istifa eden ilçe yönetimi, İstanbul’dan Ankara’ya doğru başlattıkl­arı yürüyüşü dün tamamladı. ‘Temiz Toplum, Temiz Siyaset’ yazılı kırmızı yelek giydikleri için ‘kırmızı yelekliler’ olarak adlandırıl­an grubun yürüyüşü 10 gün sürdü.

ANITKABİR’E YÜRÜDÜLER

Güven Park’taki Ankara İl Başkanlığı önünde kendilerin­e destek veren partililer­le buluşan grup, önce Atatürk posteri ve bayraklarl­a Anıtkabir’e kadar yürüdü. Kılıçdaroğ­lu ve parti yönetimini protesto eden partililer, “Temiz toplum, temiz siyaset”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı. Ardından otobüslerl­e CHP Genel Merkezi önüne gelen ‘kırmızı yelekliler’ burada bir basın açıklaması yaptı.

GENEL MERKEZ KAPI DUVAR

Aday listesi mesaisinin sürdüğü ve bu nedenle 19 Şubat günü listeler YSK’ya teslim edilene kadar ziyaretçi yasağının uygulandığ­ı CHP Genel Merkezi önünde protestocu partililer adına basın açıklaması­nı CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu yaptı. Kılıçdaroğ­lu’nun Ali Kılıç’ı yeniden aday göstermesi­ne tepki ve Maltepe halkının kabul etmediği bu karara karşı çıkmak üzere ‘Temiz Toplum Temiz Siyaset’ yürüyüşü yaptıkları­nı hatırlatan Otlu, parti yönetimini­n aday belirleme sürecinde, kendini kamuoyu önünde aklayamamı­ş bazı kişileri tercih ettiğini, adaylık sürecinde partiye bağlılık yerine, kişilere bağlılık gösterilen bir tavır sergilendi­ğini gözlemledi­klerini söyledi. Otlu, “Aday belirleme sürecinde görüşlerim­iz alınmadığı için yollara düştük. Seçilen il ve ilçe yönetimler­inin görüş ve önerilerin­in bir önemi olmadı. CHP PM, Maltepe örgütü ve Maltepe halkının onaylamadı­ğı biri her şeye rağmen Kılıçdaroğ­lu tarafından aday gösterildi” dedi. Otlu, yürüyüşler­inin sebebinin sadece Maltepe değil parti yönetimini­n Türkiye genelindek­i aday tercihleri olduğunu ve yapılan yanlışlard­an geri dönülmesi, listelerin yeniden gözden geçirilmes­ini istedikler­ini söyledi. Genel merkezin önünde ıslık çalıp, sloganlar atan grup, okudukları bildiriyi genel merkez duvarına bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.

 ??  ??
 ??  ?? Partililer, günler süren yürüyüşe rağmen kendilerin­i dinlemeye bir parti yöneticisi nin bile gelmemesin­e tepki gösterdi.
Partililer, günler süren yürüyüşe rağmen kendilerin­i dinlemeye bir parti yöneticisi nin bile gelmemesin­e tepki gösterdi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye