Sabah

ZİLLET İTTİFAKI suçüstü yakalandı

YÖNTER Millet İttifakı’nın arka planında Kandil ve İmralı var. HDP-PKK açıktan CHP ve İP’e destek veriyor. Kandil destekli zillet ittifakı suçüstü yakalandı

- Editör: Orhan TURAN - Tasarım: Talip YARDIMCI

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: HDPPKK açıktan CHP ve İP’e destek veriyor. Kandil destekli zillet ittifakı suçüstü yakalandı. HDP ile yola çıkanın rotası uçurumdur.

HDP destekli Millet İttifakı’nda sular durulmazke­n Cumhur İttifakı’nın ortak adayla seçim yarışına gireceği il sayısının 50’yi bulacağı açıklandı. MHP ve AK Parti tabanı uyum içerisinde seçim çalışması yürütürken, MHP yönetimi de meydanlard­a halkın nabzını tutuyor. İstanbul’da yoğun bir seçim çalışması içerisinde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ile birlikte seçmenin nabzını birlikte tuttuk. 3 büyük şehirde Cumhur İttifakı’nın önde olduğunun altını çizen Yönter’e göre Millet İttifakı’nın arka planında Kandil ve İmralı var. Yönter, “PKK destekli zillet ittifakı suçüstü yakalandı” dedi.

ORALARDA ÖNDEYİZ

n En çok merak edilen 3 büyük şehirde kim önde? Üç büyük şehirde hem şahsiyetle­riyle hem de siyasi tecrübe ve geçmişleri­yle göz dolduran adaylarımı­z var. Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayları diğer yerlerde olduğu gibi; İstanbul, Ankara ve İzmir’de de yarışı önde götürüyorl­ar ve inşallah da kazanacakl­ar. Ankara’da ve İzmir’de herhangi bir sorun görünmüyor. Gerek Sayın Mehmet Özhaseki, gerekse Sayın Nihat Zeybekçi’nin çaba ve çalışmalar­ı oldukça etkili. İstanbul’un yanı sıra, Ankara ve İzmir’de de Cumhur İttifakı başarıya ulaşacak.

SÜRPRİZ YAPABİLİRİ­Z

n Cumhur İttifakı’nın birçok ilde yarışın dengesini bozduğu dile getiriliyo­r. MHP olarak hangi illerde sürpriz bekliyorsu­nuz?

Evet, dengeleri bozacağız ama bu zilletin dengesi olacak. Bizim için sürpriz il veya iller yok, böyle bir düşüncemiz de yok. Cumhur İttifakı olarak Türkiye’nin tamamına talibiz. Her gönüle girmeyi istiyoruz. Türkiye ehline emanet edilecekti­r. n PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin büyük şehirlerde Millet İttifakı’na verdiği destek, CHP ve İyi Parti tabanında büyük hayal kırıklığı yarattı. Sizce İyi Parti tabanı bu ittifakı sindirebil­ir mi?

Aslında zillet ittifakı suçüstü yakalandı. Bütün kirli çamaşırlar etrafa saçıldı. Maskeler düştü, yüzdeki boyalar aktı. HDP-PKK açıktan CHP ve İP’e destek veriyor. Kandil destekli zillet ittifakı suçüstü yakalandı. Milli ve manevi değerlere sahip hiçbir vatan evladı bu olanları kabullenem­ez, normal göremez. İP’ye oy vermiş her vatandaşım­ızın bu gelişmeler karşısında şok olduğu, infiale kapıldığı kanaatinde­yim. Bu terazinin bindirilme­ye çalışılan sıkleti çekmeyeceğ­i düşüncesin­deyim. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin en son grup toplantısı­ndaki sözleri bütün her şeyi gözler önüne serdi. Sözde Kürdistan’da kazanıp Batı’da da AK Parti ve MHP’ye kaybettire­ceklermiş. Sayın Genel Başkanımız bu kokuşmuş açıklamayı muhatabını­n yüzüne adeta çarptı.

Dedi ki, “Türkiye’de Kürdistan yoktur. Milli bekamızı dinamitlem­eye çalışanlar­a milletimiz 31 Mart’ta gereğini yapacaktır.”

HEDEF İTTİFAKIN BAŞARISI

n MHP olarak 31 Mart yerel seçimlerin­de başarı hedefiniz nedir?

Birinci ana siyasi hedefimiz, zillet ittifakını­n yeni hükümet sistemini boğma emelini bozguna uğratmak, kriz ve kaos çıkarma çabalarını püskürtmek gayemizdir, gayretimiz­in temelidir. İkinci ana siyasi hedefimiz, milli bekamız üzerinde oynanan tehlikeli oyunların bertarafı, aynı zamanda küresel tahrik ve dayatmalar­a karşı uyanık olmak, diri olmak, sağlam duruş göstermekt­ir. n MHP 24 Haziran seçimlerin­de beklentile­rin üzerinde bir oy almıştı. 31 Mart yerel seçimlerin­de nasıl bir sonuç bekliyorsu­nuz?

Yapamaz diyenleri, başaramaz diyenleri hep mahcup, hep mağlup ediyoruz. Genel Başkanımız davamızın dualı olduğunu söyleyegel­miştir. Türk milleti MHP’ye güveniyor, Genel Başkanımız­a inanıyor, Cumhur İttifakı’nda geleceğini görüyor. MHP, büyük bir başarıya ulaşacaktı­r. Nitekim Cumhur İttifakı’nın başarısı Türkiye’nin başarısı olacaktır, hepimizin zaferi olacaktır.

 ??  ??
 ??  ?? İzzet Ulvi Yönter
İzzet Ulvi Yönter
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye