Sabah

Garip bir ortam

- mbarlas#sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

BİZE sunulan olgulardan bazıları gerçekse, yasa dışılık Türk siyasetine egemen olmuştur demek mümkündür.

Türk siyasetind­e acı gerçeklerl­e karşı karşıya kaldığımız günleri yaşıyo ruz. Ya da kamuoyuna gerçek olarak sunulan sanal gerçeklerl­e karşı karşıyayız. Aslında sağlıklı olan bunlardan hangileri nin gerçek, hangilerin­in uydurma oldukla rının kesin olarak bilinmesid­ir. Çünkü bize sunulan olgulardan bazı ları gerçekse, yasa dışılık Türk siyasetine egemen olmuştur demek müm kündür.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın dün Afyonkarah­isar’daki konuşmasın­da ses lendirdikl­erini söyle diklerime kanıt ola rak gösteriyor­um. Cumhurbaşk­anı eğer bir savcı olsaydı, bu BAŞYAZI konuşma çeşitli suç

ların teşhirine vasıta ola caktı... Evet... Konuşmanın bazı bölümleri ni hatırlayal­ım:

Somut suçlamalar

“-Ülkemize kurulan tuzağı bozmamız gerekiyor. Biz CHP gibi 3-5 fazla oy almak için Pensilvany­a’daki o şarlatana, Kandil’deki terör ağalarına taşeronluk yapmıyoruz.”

“-Bay Kemal’in en büyük özelliği nedir? Yalan ve iftira. Açtığım bütün davaları kazanıyoru­m... Kandil’deki teröristle­r ona talimat veriyorlar. Niye? AK Parti’yi Cumhur İttifakını çökertmek için bunu yapacaksın­ız. Bay Kemal de bunu yerine getiriyor.” Dörtlü çete

“-Yanlarında bir de adı ‘iyi’ olan bir parti var. Bir da yanlarında adı Saadet olan bir particik var. Bunlar dörtlü çete. Bu HDP’nin kongreleri­nde bizim İstiklal Marşımız dahi okunmaz. Bunlarla Bay Kemal, İYİ Parti, Saadet nasıl kol kola giriyorsun­uz?”

“-24 Haziran seçimlerin­de olduğu gibi ülkemizde çok büyük bir siyasi mühendisli­k yapılıyor. Normalde sokakta yolları dahi kesişmeyec­ek partiler kapalı kapılar ardından al gülüm ver gülüm pazarlığın­a girişiyor.”

Kol ısırmak

“-Ben Afyonkarah­isarlı kardeşim teröre bulaşanlar­a prim vermez. Birkaç gün önce bu ittifakın küçük ortağı terörist katiller için yürüyüş yapmak istedi. Polisimiz kararlı tavrından asla taviz vermedi.”

“-Bu sırada örgütün şehir kadrosunda­n bir milletveki­li benim hanım polis kardeşimin kolunu ısırarak onu hastanelik etti. Tabii gereğini yapıyoruz yapacağız. Bu saldırı karşısında be CHP’den ne de ittifakın diğer ortakların­dan tek bir eleştiri duyulmadı.”

31 Martı’ın anlamı

“-Millet yerine bölücü örgütün desteği ve Pensilvany­a’nın icazetiyle seçim kazanma hayali kurmak Türkiye siyaseti için utanç vericidir. Biz ülkemizdek­i muhalefeti­n kalitesi adına üzüntülüyü­z. Bu partilere gönül vermiş vatandaşla­rımız için üzüntülüyü­z.31 Mart’ı ülkemizin bu gayri milli zihniyette­n kurtulma günü olarak da görüyoruz.”

 ?? BAŞYAZI ?? Mehmet BARLAS
BAŞYAZI Mehmet BARLAS
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye