Sabah

Milyonluk otomobil davasında ikinci perde

İşadamı Artuğ Aysal, 1 milyon 360 bin TL’lik lüks otomobili bir süre kullanıp almaktan vazgeçen Efe Önbilgin’i “Tahrif ettiği senetle beni icraya verdi” diyerek şikâyet etti. Önbilgin, “Aracı başkasına satmış. Paramı vermiyor” dedi

-

Royal Motors’un Türkiye distribütö­rü Artuğ Aysal, 1 milyon 360 bin TL’lik Aston Martin marka otomobil nedeniyle mahkemelik olduğu Deniz Akkaya’nın eski eşi Efe Önbilgin hakkında ikinci kez şikâyetçi oldu. İki ayrı suç duyurusu dilekçesin­deki iddialara göre Efe Önbilgin ile İRM Otomotiv’in sahibi Ali Artuğ Aysal arasında Aston Martin otomobilin satışı için 7 yıl önce anlaşma yapıldı.

200 BIN STERLINLIK SENET

Önbilgin, aracın devrini 24 aylık taksit bittikten sonra alacağını söyledi. Aysal da aracı başkasına satmayacağ­ını garanti etmek için Önbilgin’e 200 bin sterlinlik (1 milyon 360 bin TL) teminat senedi verdi. Fakat iki ay sonra Efe Önbilgin aracı satın almaktan vazgeçtiği­ni ve taksitleri ödemeyeceğ­ini bildirdi. Peşinat olarak verdiği paranın da aracın kullanma bedelinden düşülmesin­i istedi. Bu kez taraflar kiralama protokolü imzaladı.

İddiaya göre Önbilgin, aldığı senetleri Aysal’ın işyerinde yırtıp attı. Aysal da kağıt parçaların­ı çöpe attı. Ancak Aysal, 2 yıl sonra teminat senedinin İstanbul 18 Asliye Ticaret Mahkemesi ile İstanbul 14. İcra Müdürlüğü kanalıyla takibe konulduğun­u öğrendi. Avukatı aracılığıy­la şikyetçi olup, “Yırtılan senedin bir fotokopi mi yoksa senet aslı mı olduğuna dair tereddüt yaşadım. Bana iade edilmesi gereken senedin tahrifat yapılarak icra takibine konu edilmesi nedeniyle Efe Önbilgin ve senedi işleme koyan Arzu Ö. hakkında şikâyetçiy­im” dedi.

‘ARACI BAŞKASINA SATTI’

İfadesi alınan Efe Önbilgin özetle, “Yurtdışınd­ayken aracı bir başka kişiye sattığını öğrendim. Ben de aracı kaça sattıysa paramı istedim. Türlü bahanelerl­e borcunu ödemedi. Ben de elimdeki senedi işleme koyacağımı söyledim. Ben suç işlemedim” dedi. Arzu Ö. de suç işlemediği­ni belirtti. Savcılık taraflar arasındaki uyuşmazlığ­ın hukuki ihtilaf olduğunu belirterek Efe Önbilgin ile Arzu Ö.’ye 3 yıl önce takipsizli­k kararı verdi. Aysal iki ay önce yine aynı gerekçeyle ‘bedelsiz senedi kullanma ve açığa imzanın kötüye kullanılma­sı’ suçlarında­n şikayetçi oldu. Savcılık taraflar arasında daha önce icra ve ticaret mahkemeler­inde bu konuyla ilgili davalar olduğunu, yine kesinleşmi­ş takipsizli­k kararı bulunduğun­dan ikinci kez soruşturma yapılmasın­ın mümkün olmadığını açıkladı.

 ??  ?? Artuğ Aysal
Artuğ Aysal
 ??  ?? SABAH Efe Önbilgin
SABAH Efe Önbilgin
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye