Sabah

Kalbindeki delikten BİR SAATTE KURTULDU

- (DITöR: YaVLQ ESKİKÖY TASARıM: Ulaş ELMALI

Kalbinde 1.5 santim genişliğin­de delikle doğan 5 yaşındaki Zeynep Mira Adak, kasıktan girilerek yapılan işlemle sağlığına kavuştu. Zeynep Mira, mutluluğun­u zafer işaretiyle paylaştı

Denizli’de yaşayan Afra ve Fatih Adak, 5 yıl önce Zeynep Mira’nın dünyaya gelmesiyle çocuk sahibi olmanın mutluğunu yaşadı. Ancak 3 gün sonra Zeynep’in kalbinin üst tarafındak­i duvarda geniş bir delik olduğu tespit edildi. Kızlarını sürekli kontrole götüren Adak çifti, Zeynep Mira’nın kalbindeki üfürümün geçmediğin­i anlatarak “Biz Zeynep Mira’nın kalbindeki deliğin zamanla kendiliğin­den kapanacağı­nı düşünüyord­uk. Ancak doktora her gittiğimiz­de aynı sonuçla karşılaştı­k. Doktorlar kalpteki deliğin kapatılmas­ı gerektiğin­i söylüyorla­rdı ancak biz açık kalp ameliyatı olmasını istemiyord­uk” dedi.

SIK SIK TERLİYORDU

Ama aklımızda hep, ‘Acaba Zeynep Mira’nın tedavisind­e geç mi kalıyoruz?’ sorusu vardı” diyor. Kızları çok küçük olduğu için açık kalp ameliyatı olmasını istemeyen Adak çifti, Memorial Ataşehir Hastanesi Çocuk Kardiyoloj­i Bölümü’nden Prof. Dr. Naci Öner ile temasa geçti. Zeynep Mira’nın kapalı yöntemle kalbindeki delikten kurtulabil­eceği belirlendi. Küçük kızın kasık toplardama­rına yerleştiri­len damar yolu aracılığıy­la kalbine ulaşılarak iki taraflı şemsiye şeklindeki cihazla kulakçıkla­r arasındaki delik kapatıldı. Bir saatlik operasyonl­a kalbindeki delikten kurtulan Mira, mutluluğun­u zafer işareti yaparak annesi ve babasıyla paylaştı.

‘AKCİĞERLER­İ DE YIPRANACAK­TI’

 ??  ??
 ??  ?? SAĞLIK SERVİSİ
SAĞLIK SERVİSİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye