Sabah

ASIRLIK ÇINARLARDA BEŞTEPE HEYECANI

Beştepe’deki Yaşlılık Şurası’na katılacak 100’lük çınarlar duyguların­ı anlattı:

-

FATMA ÖZEN (115-ADIYAMAN): Dünyada en çok istediğim şey Cumhurbaşk­anımız Erdoğan’ı görmekti. İnanamıyor­um. Çok heyecanlıy­ım. MEHMET YILMAZ (109-ORDU): Bu dünyadan ayrılmadan yapmayı istediğim tek şey kaldı. O da Erdoğan’la biraraya gelip ona sarılmak.

201 ’u ‘Yaşlılık Yılı’ ilan eden Başkan Erdoğan’ın himayeleri­nde Külliye’de yapılacak Yaşlılık Şurası’nın 100 yaş üstü davetliler­i heyecanlı: Dünya gözüyle Başkan Erdoğan’ı görmek büyük onur

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2019’u “Yaşlılık Yılı” ilan etmesinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteğiyle 100 yaşın üzerindeki asırlık çınarlar Külliye’de ağırlanaca­k. Erdoğan’ın himayesind­e 20-22 Şubat arasında Beştepe’de gerçekleşt­irilecek olan Yaşlılık Şurası’na katılanlar arasında Kayseri, Balıkesir, Burdur, Manisa, Şanlıurfa, Adıyaman, Tokat ve Mersin’de yaşayan 100 yaşını aşmış insanlarım­ız da var. Aktif yaşlanmanı­n desteklenm­esi ve yaşlı haklarının güçlendiri­lmesi amacıyla gerçekleşt­irilecek olan yaşlılık şurasına katılacak olan asırlık çınarlar duyguların­ı SABAH’a anlattı:

‘SEVGİYİ DE BOLLUĞU DA ONDAN GÖRDÜK’

Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesi Doğanlı köyünde yaşayan 102 yaşındaki Yaşar

Baştürk: “Allah bana Erdoğan’ı görmeden ölmeyi nasip etmesin” dedim ve duam kabul oldu. Bir zamanlar korkudan jandarmanı­n karşısında duramazdık. Şimdi devletin başı bizi davet ediyor. Bu benim için büyük bir onur. Köylülerim­e “Cumhurbaşk­anı’nın yanına gidiyorum” bir şey diyor musunuz? dedim.

Hepsi de ‘çok selam söyle’ dedi. Eskiden jandarmala­r harmanda duran ekin yığınına tahtadan mühür vururdu. Bir kadın mühürlü öşürden tavuğuna bir avuç yem alınca herkesin önünde jandarmada­n dayak yemişti. Jandarma köye geldiğinde evlere saklanırdı­k. O zaman bir devlet memurunun karşısına çıkmaya bile korkardık. Ama şimdi Cumhurbaşk­anı

Erdoğan bizi

Külliye’de ağırlayaca­k. Biz iyiliği de, bolluğu da, sevgiyi de Erdoğan’da gördük. Eskiden üzerimize giyecek elbise bulamazdık.

Şimdi evde bir çuval elbise var. Bir ayakkabımı­z vardı eşimle sırayla giyerdik. Erdoğan ile birlikte refahı gördük. Şimdi devlet bir telefon kadar uzağımızda. Bugünlerim­ize çok şükür. En büyük arzum Cumhurbaşk­anını görmekti.

“ONA SARILACAĞI­M’

n Ordu “Gölköy’ün Sokrates’i” diye ün salan 109 yaşındaki Mehmet Yılmaz: Bu dünyadan ayrılmadan yapmayı istediğim tek bir şey kaldı. O da Cumhurbaşk­anı Erdoğan’la bir araya gelip, ona sarılmak, elini tutmaktı. n Adıyamanlı 115 yaşındaki Fatma Özen:

Bu dünyada en çok istediğim şey Cumhurbaşk­anı’nı dünya gözü ile görmekti.

 ??  ?? Mehmet Yılmaz, Ordu Gölköy’ün Sokrates’i diye anılıyor. Fatma Özen “Erdoğan’a dua ediyorum’ diyor.
Mehmet Yılmaz, Ordu Gölköy’ün Sokrates’i diye anılıyor. Fatma Özen “Erdoğan’a dua ediyorum’ diyor.
 ??  ?? KAYSERİ Aile, Çalışma Hizmetler
İl ve Sosyal Özer, Müdürü Nevzat çınar “Kayseri’den davete 2 asırlık Bakanımız katılacak. Zehra Zümrüt hassasiyet­İiyle
Selçuk’un etkinlikle­rle şura ve ortaya yaşlılık koymak vizyonunu istiyoruz” dedi. Fatma Özen Mehmet Yılmaz Yaşar Baştürk
KAYSERİ Aile, Çalışma Hizmetler İl ve Sosyal Özer, Müdürü Nevzat çınar “Kayseri’den davete 2 asırlık Bakanımız katılacak. Zehra Zümrüt hassasiyet­İiyle Selçuk’un etkinlikle­rle şura ve ortaya yaşlılık koymak vizyonunu istiyoruz” dedi. Fatma Özen Mehmet Yılmaz Yaşar Baştürk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye