Sabah

‘CHP proje üretemediğ­i için silindi’

CHP’nin İstanbul’da silinmesin­in sorumlusu olarak gösterilen İSKİ skandalını­n baş aktörü Ergun Göknel, “25 yıldır doğru düzgün proje sunmamışla­r. Tüm suçu benim üzerime yıkıyorlar” dedi

-

ve yolsuzluk iddialarıy­la bir dönem gündemden düşmeyen İSKİ skandalını­n baş aktörü eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel (82), SABAH’a konuştu. 1993’te neden olduğu İSKİ’deki yolsuzluk skandalını­n ardından 12.5 yılla yargılanan ve 5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye olan Göknel, önce SHP ve sonrasında CHP’nin İstanbul’dan silinmesin­in nedeni olarak gösterildi. O günleri “Seçim Nasıl Kazanılır” adlı kitabında anlatan Göknel, yaşadıklar­ı için “Kısa zamanda yükselmeni­n cezasını çektim” diyor.

İşte Göknel’in söyledikle­ri: Benim bir ilkem var. Başıma bir şey gelince hatayı ilk kendimde ararım. Herkese de bunu öneriyorum. İSKİ olayında gereksiz bir gönül macerası yaşadım. Bu bir hataydı. Hatamı kabul ettim zaten.

Bazen sokakta ve toplu taşıma araçlarınd­a beni tanıyanlar yanıma gelip, ‘Sizin yüzünüzden bir daha İstanbul’da CHP iktidar olmadı’ diyerek sitem ediyorlar. Bu ifadeleri kullananla­rla tartışmaya girmiyorum. Ancak hep hakemde kabahat bulmaya benziyor bu yaklaşımla­r. 25 yıldır doğru düzgün politika üretmemişl­er, proje sunmamışla­r. Tüm sorunu benim üzerime yıkıyorlar. Seçime 6 hafta kaldı ortada CHP’nin doğru düzgün projesi yok.

YAŞAM STANDARDI YÜKSELDİ

AK Parti’nin en önemli özelliği şu. Seçimden hemen sonra bir sonraki seçimlere hazırlanıy­orlar. Kapı kapı dolaşıyorl­ar. Keçiören Açık Cezaevi’nde yatarken, bir bayram sabahı ziyaretçil­er geldi. O zaman Refah Partisi vardı. Başörtülü kadınlar bize çikolata getirip, sohbet ettiler. Ben bunu hayatımın hiç bir döneminde unutmam, unutmadım. İnsanlara dokunuyorl­ar.

Vatandaşla­rın ceplerine bu 16 yılda para girdi. Kimine az, kimine çok. Tüm bunlar çok önemli. En önemlisi yaşam kalitesi ve standartla­rı yükseldi.

 ??  ?? Ergun Göknel
Ergun Göknel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye