Sabah

#àUàOMàL ZPLUV

-

takım ligde inişler çıkışlar yaşaya bilir. Dün Trabzonspo­r için en umut kırıcı olan sonuçtan çok takımın orta ya koyduğu oyundu. Eksiklikle­r oldu ğu gerçek ama eksiklikle­re rağmen daha önceki maçlarda takım bütünlü ğü içinde mücadele gücü yüksek oyun

lar vardı sahada. Alanya maçında ise belki de sezon başından beri en anlamsız oyunlardan birisi orta ya çıktı.

Trabzon’un maçın ilk yarısında Abdülkadir ile girdiği gol pozisyonu dışında etkinliği hiç yoktu. Alanyaspor gibi kendi alanında çok adamla savun ma yapan takıma karşı hep merkez den atak girişimler­i yanlışlığı içerisin deydiler. İki kenardan da organize herhangi bir hücum aksiyonlar­ı yoktu. Merkezden hücumlar, kaptırılan toplar, dört beş oyuncunun oyundan düştüğü sürelerde Alanyaspor’un her an bekle nen golü ikinci yarıda maçın en iyi ismi Campos’un getirdiği toptan geldi.

İki kenar bek Kamil Ahmet ve Vahid Amiri... İkisinin de savun ma özellikler­i çok zayıf ve kade

me anlayışlar­ı yetersiz. Yenilen ilk golde Amiri’nin hatası büyük. Bir büyük yanlış ise top ayağına gelen her oyuncunun iki üç defa topa dokunuş yapmadan pas vermemesiy­di. Bu da tempoyu artıramadı­ğınız için rakibin savunmada daha rahat olmasına ola nak sağladı.

Rodallega gibi sezon başından beri takıma katkı veren en önemli oyun cularından birinin penaltı kaçırdık tan sonra tribünlerd­en gördüğü tepki anlaşılır gibi değil. VAR denilen siste min dün de sağlıklı çalışmadığ­ı gerçe ğini kimse göz ardı etmemeli. %ana göre Trabzonspo­r’un kazandı ğı penaltıda hakem VAR ekranına gitse penaltıyı vermezdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye