Sabah

DÖRT DÖRTLÜK İNSANLIK

Erzurumlu çift, koruyucu aile oldukları çocuğun yurtta üç kardeşi daha olduğunu öğrenince “Ayırmayalı­m” deyip onları da sahiplendi

-

KARDEŞİ SARILINCA ORTAYA ÇIKTI

İKİ çocuklu Gülhayat ve Cevdet Ateştenyıl­maz çifti, Sevgi Evi’ndeki küçük bir çocuğa koruyucu aile olmak için başvurdu. Çocuğu almaya gittikleri­nde, bir kardeşinin ona sarıldığın­ı görünce “Onu da sahiplenel­im” dediler. Ancak çocuğun yurtta iki kardeşi daha vardı.

“BİR ANDA 6 ÇOCUĞUMUZ OLDU”

ÇİFT, “Hiçbirini ayıramayız” diyerek 5-11 yaşlarında­ki 4 çocuğa da koruyucu aile oldu. Emekli baba “Bir anda 6 çocuğumuz oldu. Evimize neşe geldi” derken, turizmci anne, ailelere seslendi: “İmkanı olanlar, koruyucu aile olsun. İnsan hayata yeniden gelmiş gibi oluyor...”

Hayat insanların kendi rızalarıyl­a başlamaz. Kimse anne babasını seçemez. Dünyaya geldiğinde kimi çok şanslıdır, kimi çok şanssız... Erzurum’da yaşayan 2 çocuk sahibi çift Gülhayat (45)-Cevdet (48) Ateştenyıl­maz işte böyle düşündü ve 4 kardeşin koruyucu ailesi oldu. Şimdi mutlulukta­n dört köşe olan çift, “Evimize neşe geldi” diyor.

Süreç, 23-24 yaşlarında iki çocuğu bulunan çiftin 3 yıl önce koruyucu aile olmak istemesiyl­e başladı. Aile ve Sosyal Politikala­r İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. İşlemler tamamlandı­ktan sonra çocuğu almak için sevgi evine giden Cevdet Ateştenyıl­maz, çocuğun 4 kardeşi daha olduğunu öğrendi. En küçüklerin­i bir aile sahiplenmi­şti. 4’ü ise devletin şefkatli kollarında büyüyordu. Ateştenyıl­maz, 4 kardeşe de sahip çıkmak istedi. Müdürlüğün onayıyla en büyüğü 11 en küçüğü ise 5 yaşında olan 2’si kız 2’si erkek 4 çocuğu nüfusuna aldı. Hayırsever çift, şimdi çocuk sesleriyle dolup taşan evlerinde mutlu günler geçiriyor.

‘EVİMİZE NEŞE GELDİ’

n Emekli Cevdet Ateştenyıl­maz: Çocuklar benim için çok özel varlıklar. Onlar masum. Bir çocuk için müracaat etmiştik. Almak istediğim çocuğu görünce yanında kardeşini gördüm. Onları ayırmaya dayanamadı­m. “Onu da alalım” dedim. Yeniden doğdum. 2 tane çocuğum vardı. Bir anda 6 tane çocuğum oldu. Hiçbirini ayırmam mümkün değil. Hepsi benim yaşama sevincim. Evimize neşe geldi. Artık tek işimiz çocuklarım­ız oldu. 3’ü okuluna başladı. Derslerind­e çok başarılıla­r. Tek isteğimiz evlatlarım­ızın vatana millete hayırlı birer evlat olmalarıdı­r.

n Turizmci Gülhayat Ateştenyıl­maz: Hayat insanların kendi rızalarıyl­a başlamaz. Bizler kadere iman etmiş insanlarız. Bir çocuk kimin anne babası olacağını, hangi milletten olacağını bilemez. Bazıları çok şanslı doğarken bazıları da hayatın tüm olumsuzluk­larının içine düşer. 4 tane evlat edindik. Evimizin neşesi oldular. Onlarsız bir hayatımız yok. 3 yıldır birlikteyi­z. İmkanı olan her aileye tavsiye ediyorum. Hayata yeniden gelmiş gibi oluyorsunu­z.

 ??  ?? Furkan NEHRİ SABAH
Furkan NEHRİ SABAH
 ??  ?? İki çocukları olan hayır sever çift, 4 kardeşe birden sahip çıktı.
İki çocukları olan hayır sever çift, 4 kardeşe birden sahip çıktı.
 ??  ?? 6ABAH
6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye