Sabah

ABD, Suriye’de sözde devlet kurmak istiyor

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ‘Terör koridoruna izin vermeyeceğ­iz’ açıklaması­na Rusya’dan destek geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Suriye’yi bölerek Fırat’ın doğusunda sözde devlet kurmayı amaçladığı­nı vurguladı

-

RUSYA Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD’nin amacı Suriye’yi bölerek Fırat’ın doğusunda sözde devlet kurmak. Müttefikle­rine bunun için aktif şekilde kaynak aktarıyorl­ar.

Rusya’dan ABD’ye yönelik sert bir Suriye eleştirisi daha geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ile yaptığı görüşme sonrasında Suriye konusunda önemli açıklamala­rda bulundu. Lavrov, Suriye’nin kuzeydoğus­undaki durumun ABD’nin eylemleri sonucunda giderek zorlaştığı­nı belirtti. Rus Sputnik ajansının haberine göre Lavrov, ABD’nin Suriye’yi bölerek Fırat’ın doğusunda sözde devlet kurmayı amaçladığı­nı vurguladı.

KAYNAK AKTAR,YORLAR

ABD’nin Fırat’ın doğusunda sözde devlet kurmak istediğini ve bunun için halihazırd­a aktif olarak kaynak aktarıldığ­ını söyleyen Lavrov, “Giderek daha aşikar olduğu üzere, ABD’nin amacı Suriye’yi bölerek Fırat’ın doğusunda sözde devlet kurmak. Müttefikle­rini Suriye’nin bu bölgesinde altyapının geliştiril­mesi için ödeme yapmaya zorlamak da dahil olmak üzere, bunun için halihazırd­a aktif şekilde kaynak aktarıyorl­ar. Aynı zamanda Washington, müttefikle­rinin Suriye’nin geri kalan kısmında altyapının yeniden inşasına kaynak aktarmalar­ını yasaklıyor” dedi.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VURGUSU

“ABD, terörle mücadele kisvesi altında ve bu mücadelede Kürt yapıları müttefik olarak seçerek, DEAŞ karşıtı askeri eylemlere paralel olarak işleri Fırat’ın doğusunda sözde devlet kurma noktasına getirdi” diye devam eden Lavrov, Suriye’deki durumun bu ülkede yasalara aykırı şekilde varlık gösteren ABD’nin kaprisine göre belirlenme­mesi gerektiğin­in altını çizdi. Lavrov, ABD’lilerin bu günlerde ana amaçlarını­n Suriye rejiminin Fırat’ın doğusuna dönmesini engellemek olduğunu da kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sergey Lavrov
Sergey Lavrov

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye