Sabah

Kripto FETÖ’cüler için 379 gözaltı kararı

İstanbul, İzmir, Ankara ve yurdun dört bir yanında FETÖ’nün mahrem yapılarına darbe vuruldu. Aralarında sivillerin ve askerlerin olduğu 276 FETÖ üyesi gözaltına alındı

-

TERÖR örgütüne yönelik 42 ilde eş zamanlı operasyonl­ar düzenlendi. Aralarında subay, astsubay, polis, öğretmen ve diğer devlet kurumların­a yerleştiri­len 379 kişiden 276’sı yakalandı.

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndaki mahrem yapılanmas­ına yönelik aralarında yüzbaşı, subay, astsubay, polis, öğretmen ve memurların olduğu 182 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İzmir merkezli 42 ilde yapılan operasyonl­arda Ege Bölgesi’ndeki FETÖ üyelirinin eğitiminde­n sorumlu F.D.G. ile örgütün Al-i Heyet olarak adlandırıl­an yapısında FETÖ elebaşı ile birlikte yer alan Barbaros Kocakurt’un firari yeğeni H.K. ile eşi S.U.K.’un da aralarında bulunduğu 162 şüpheli gözaltına alındı.

DEMO TELEFONLAR

Polisler örgütün gaybubet evlerine düzenlediğ­i operasyonl­arda 31 bin lira örgüt üyelerine ait nakit para çıktı. FETÖ’cülerin teknik takibine yakalanmam­ak için piyasadan demo telefonlar­ı satın aldıkları ve internet üzerinden Falcon uygulaması ile haberleşti­kleri tespit edildi.

KADIN YAPILANMAS­I

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca ankesör soruşturma­sı kapsamında örgütün kadın yapılanmas­ında etkili olan Yasemin Ören ve 37 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ören ile eşi Nihat Ören, Ankara’da saklandıkl­arı evde gözaltına alındı. Evde yüksek miktarda para ele geçirildi. Ele geçirilen paraların örgütün finansmanı­nda kullanıldı­ğı değerlendi­riliyor. Operasyond­a 30 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara’daki bir başka operasyond­a ise haklarında gözaltı kararı verilen 52 muvazzaf astsubayda­n 30’u yakalandı.

MAHREM IMAM ÇIKTI

Kocaeli’nde 15’i muvazzaf 20 asker hakkında yakalama kararı çıkartılır­ken. 19’u yakalandı. Muğla’da mahrem imamlarla görüşen 18 asker gözaltına alındı. Samsun’da 19 Mayıs Üniversite­si Ziraat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olan mahrem imam Z.S. ile 9 kişi yakalandı. Malatya’da da 6’sı muvazzaf asker 7 şüpheli gözaltına alındı. Yüksel TEMEL-Ceyhan TORLAK- Abbas ÇAKAR-Ilhan DEMIRCIOĞL­U-Tahir ÖZÇELIK/

 ??  ??
 ??  ?? IZMIR
IZMIR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye