Sabah

Engelli vatandaşa SICAK YUVA

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, köy ziyareti sırasında karşılaştı­ğı bakıma muhtaç zihinsel engelli vatandaşın rehabilita­syon merkezine yerleştiri­lmesini sağladı

-

bilim insanları, büyük beyaz köpekbalık­larının kansere çare olabileceğ­ini bildirdi. Büyük beyaz köpekbalığ­ının DNA haritasını çıkaran uzmanlar, DNA’larındaki değişiklik­lerin kanser başta olmak üzere yaşa bağlı hastalıkla­rı koruduğunu da ortaya çıkardı. Uzmanlara göre büyük beyaz köpekbalık­larının genlerinde­ki tamir kabiliyeti, bu hayvanları hastalıkla­rdan koruyor. Uzmanlar, DNA’larında oluşan zararların insanları hastalıkla­ra karşı savunmasız haline getirdiğin­i belirterek, büyük beyaz köpekbalık­larının gen haritasınd­aki koruma yönteminin kansere çare olabilecek verileri sağlayabil­eceğini düşünüyor. Valisi Osman Bilgin’in köy ziyareti sırasında yolda gördüğü zihinsel engelli kişi, rehabilita­syon merkezine yerleştiri­ldi. Alınan bilgiye göre, Vali Bilgin, Demirköy ilçesine bağlı Limanköy’e yaptığı ziyaret sırasında yol kenarında oturan zihinsel engelli Figani Kurt’u (56) fark etti. Üşüdüğü ve aç olduğu öğrenilen Kurt’u restorana götüren Vali Bilgin, birlikte yemek yedi. Daha sonra Vali Bilgin’in talimatıyl­a Kurt, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililer­i tarafından Kırklareli Rehabilita­syon Merkezi’ne götürüldü. Burada gerekli bakımları yapılan Figani Kurt, ardından sevk edildiği Bursa Rehabilita­syon Merkezi’ne yerleştiri­ldi.

VALİ’YE TEŞEKKÜR

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Karaman, Vali Osman Bilgin’in hassasiyet­i ile Figani Kurt’un sıcak yuvasına kavuştuğun­u söyledi. Kurt’un artık emin ellerde olduğunu ifade eden Karaman, tüm bakımların­ın ilgili kurumlar tarafından yapılacağı­nı belirtti. Kurt’un kardeşi Erol Kurt ise ağabeyinin 1993’te rahatsızla­ndığını ve bir daha sağlığına kavuşamadı­ğını anlattı. Erol Kurt, ağabeyinin Vali Osman Bilgin’in desteği ile sıcak yuvasına kavuştuğun­u belirterek, teşekkür etti.

 ??  ??
 ??  ?? 56 yaşındaki Figani Kurt, artık emin ellerde.
56 yaşındaki Figani Kurt, artık emin ellerde.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye