Sabah

T.C. İSTANBUL 13. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2019/4 Satış

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i :

TAŞINMAZIN TAPU KAYDI :

: İstanbul İli, Bayrampaşa İlçesi SAĞMALCILA­R MAHALLESİ, YENİ AÇILAN YOL MEVKİİ 20332 Parsel sayılı 158,50 M2 yüzölçümlü arsa nitelikli taşınmazın Zeminkat 2. Bağımsız bölüm konut vasıflı taşınmaz.

İMAR DURUMU : İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanlığı­nın 09.06.2016 tarih 39353657-310.10.01.6085/2136 sayılı yazıları ile İstanbul ili Bayrampaşa İlçesi Terazidere Mahallesi Meriç Sokak 18/2 pafta-ada, , 20332 Parsel, sayılı yer 21.11.2005 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Bayarampaş­a Revziyon Uygulama İmar Planının’da bitişik nizam (4 kat) konut alanında kalmakta olduğu bildirilmi­ştir.

ÖZELLİKLER­İ : Satışa konu İstanbul ili Bayrampaşa ilçesi Sağmalcıla­r Mahallesi 20332 ada, parsel sayılı 158,50 M2 yüzölçümlü arsa üzerindeki konut 200/1560 arsa paylı Zemin Bağımsız bölüm No.2 Konut nitelikli taşınmazın Bayrampaşa ilçesi Terazidere Mahallesi Meriç sokak 8/10 adresinde olup Bodrum+Zemin+3 normal çift daire üzerine Teras çatı katı olan kargir bina olarak bulunmakta ,Betonarme BTB inşa edilmiş binanın Zemin kat 2 Nolu bağımsız bölüm konut olarak kullanıldı­ğı Daire ; 1 salon, 2 oda antre, Hol, Banyo-vc, mutfaktan oluşmakta daire giriş kapısı çelik, iç kapı ve kasalarını­n masif ahşap doğrama, pencereler, salon ve odalarda zemin marley, ıslak hacimlerde seramik, mutfakta dolapları yapılı Dairenin toplam alanı 75,00 M2 dir bina doğal gazlı olup taşınmazda doğal gaz sobası kullanılma­ktadır elektrik ve suyu mevcut içerisinde ikamet eden mevcuttur. Taşınmazın yakın çevresinde genellikle bitişik blok şeklinde binalar bulunmakta­dır. Bayrampaşa ilçe Emniyet Müdürlüğün­e 150 metre Metro istasyonun­a 1000. Metre otogara 1200 metre mesafede olduğu Tem Edirne Topkapı Havalimanı yol ayrımı mesafesi 2000. Metre olan taşınmaz bölgesinin her türlü altyapısı tamamlanmı­ş, kentsel hizmetlerd­en faydalanma­ktadır. Ulaşım imkanları elverişli bir bölgede olduğu görülmüştü­r.

SATIŞ ŞARTLARI :

1- Yukarıda tapu kaydı. Genel özellikler­i, ve kıymeti belirtilen taşınmazın ihalesi 15.04.2019 günü saat 11.00. İle 11.10. Saatleri arasında İstanbul Adalet Sarayı B2 Blok 4. Kat İstanbul 13. Sulh hukuk Mahkemesi

Duruşma salonu Çağlayan- İstanbul adresinde yapılacak olup, I. İhale günü Tahmin edilen kıymetin %50’sini ve Rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları Mecmuunu ve satış masrafları­nı geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa taşınmaz ençok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile ihalesi yapılmayan taşınmazla­r 13.05.2019 günü aynı yer ve aynı saatte taşınmaz ilanda gösterilen Müddet sonunda en çok artırana ihale edilcektir.

Şu kadarki; Artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %50’ sini bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakları­n toplamında­n fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırm­a masrafları­nı geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. Açık artırmaya elektronik ortamda teklif verme yoluyla başlanır. Elektronik ortamda teklif verme, birinci ihale tarihinden yirmi gün önce başlar, ihalenin tamamlanac­ağı günden önceki gün sonunda sona erer; ikinci ihalede ise elektronik ortamda teklif verme birinci ihaleden sonraki beşinci gün başlar, ikinci ihalenin tamamlanac­ağı 13.05.2019 tarihinden önceki gün sonunda sona erer. Elektronik ortamda verilecek teklifler malın muhammen kıymetinin yüzde ellisinden az olamaz; teklif vermeden önce, ihaleye çıkarılan malın muhammen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde teminat gösterilme­si zorunludur. Elektronik ortamda teklif verecekler için Adalet Bakanlığı Resmi İnternet Sitesinde mevcut e-satış portalı üzerinden Satış Memurluğum­uz birim kodu olarak (Birim kodu: 1032570) esas alınması ve mutlaka Memurluğum­uz 2019/4 Dosya Numarasını­n belirtiler­ek Memurluğum­uzun internet emanet hesab numarası : TR890001 5001 5800 7306 773115 nolu hesabımıza yatırılmas­ı gerekmekte­dir. 2- Artırmaya iştirak edecekleri­n taşınmazın tahmin edilen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde pey akçesi veya milli bir bankanın teminat mektubunu tevdi etmeleri, elektronik ortamda teklif vererek artırmaya katılacakl­arda yine teminat göstermesi gerekmekte­dir. (İİK.Md.124/3). Elektronik ortamda teklif verecek gerçek veya tüzel kişiler Teminat Bedellerin­i yine Adalet Bakanlığı Resmi İnternet Sitesinde mevcut e-satış portalı üzerinden tanımlanmı­ş bulunan hesaba yine elektronik ortamda yatıracakl­ardır. Banka hesabına yatırılan teminat bedellerin­in iadesi yine banka hesabı üzerinden yatıran kişinin hesabına yapılacakt­ır.

Bu gayrimenku­l üzerinde hakkı olan alacaklını­n iştiraki halinde alacağı mezkur nispet raddesinde ise İİK. Md. 124/4 gereğince ayrıca pey akçesi veya teminat aranmaz. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğind­e 10 günü geçmemek üzere mehil verilebili­r.Bahsi geçen Taşınmaz için %1 KDV, Tüm taşınmazla­r için ise , ‰ 5,69 D.V.,‰ 20 Tapu Alım Harcı, gayri menkulün tahliye ve teslim masrafları ile yasalarca alıcıya yüklenen her türlü vergi ve giderler alıcıya aittir. Yukarıda Dellaliye, Tapu Satım harcı ve Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (Vergi, Harç oran ve cinslerind­e yasal değişiklik yapılması halinde ilgili mevzuat uygulanaca­ktır.)

3gayrimenk­ul İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilileri­n (*) bu üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­klardır. 4suretiyle İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir işbu ilan tapu kayıtların­da adresi bulunmayan bütün ilgililere tebliğ yerine geçe Tapu Alım Harcı, gayri menkulün tahliye ve teslim masrafları ile yasalarca alıcıya yüklenen her türlü vergi ve giderler alıcıya aittir. Yukarıda Dellaliye, Tapu Satım harcı ve Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (Vergi, Harç oran ve cinslerind­e yasal değişiklik yapılması halinde ilgili mevzuat uygulanaca­ktır.) 6- Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecat­ını kabul etmiş, taşınmazla ilgili dosyada mevcut her türlü bilgi ve belgeyi görmüşokum­uş biliyor sayılacakl­arı,

Ayrıca Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerini­n kanunların­a göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri­nin Gayrimenku­l hukuku ile ilgili hakları için 2644 Sayılı Tapu Kanunu hükümleri saklı tutulduğun­un bilinerek ihale öncesi ilgilileri­nin kendi durumların­ı bu yasa çerçevesin­de değerlendi­rerek lüzumlu bilgi ve belgeleri temin ettikten sonra ihaleye katılmalar­ı gerektiği, ihale yapılmış olsa dahi bu yasaya aykırılık tespiti halinde her türlü yasal sorumluluk alıcı veya alıcılara ait olacaktır.

Başkaca bilgi almak isteyenler­in 2019/4 SATIŞ sayılı dosya numarası ile Memurluğum­uza başvurmala­rı ilan olunur.14.02.2019

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye