Sabah

81 ilde tanzim satış açılmasına TESK’ten destek

Başkan Erdoğan’ın “Pahalılık devam ederse tanzim satışı 81 ile yayarız” açıklaması­na TESK’ten tam destek geldi. Başkan Palandöken, “İhtiyaç varsa elimizi taşın altına koyarız” dedi

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Burdur mitinginde gıda fiyatların­daki pahalılığı­n devam etmesi halinde seçim sonrası tanzim satışları, Türkiye Esnaf ve Sanatkârla­rı Konfederas­yonu (TESK) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârla­r Kredi ve Kefalet Kooperatif­leri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ile konuşarak 81 ile yayacaklar­ını dile getirmesin­in ardından TESK Başkanı Bendevi Palandöken, SABAH’a açıklamala­rda bulundu. Esnafla yapılan işbirliğin­in kendilerin­i mutlu ettiğini söyleyen Palandöken, “İnsanların tanzim satış noktasına gitmektens­e kapılarını­n önünden alışveriş etmeleri bizim açımızdan iyi. Ayrıca ‘Bu olayın müsebbibi biz değiliz’ demek manasında da önemli buluyoruz” ifadelerin­i kullandı.

82 MİLYONA ULAŞIR

Tanzim satışların esnaf eliyle ilerlemesi durumunda 82 milyona ulaşmasını­n daha kolay olacağını belirten Palandöken, “Buna gerek kalmadan bir gevşeme hissedildi. Tahmin ediyorum ki bundan sonraki süreçte ihtiyaç kalmayacak” dedi.

Bu yönde bir karar alınması halinde ellerini taşın altına koyabilece­klerini dile getiren Palandöken, şöyle devam etti: “Bu uygulamayı hayata geçirmeye muktediriz. Esnafla yapılan işbirliği bizleri mutlu etti. Cumhurbaşk­anımız esnaf aracılığıy­la bu sıkıntının atlatılabi­leceğini söyledi. Zaten şimdiden fiyatlar geriledi. Tahmin ediyorum ki bundan sonraki süreçte mevsim itibarıyla fiyatlar daha da düşecektir. Halkın gıdaya daha kolay ulaşımı amacıyla böyle bir çalışma yapabiliri­z.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VATANDAŞTA tanzim satışların fiyatları düşür düğüne dair bir hava oluştuğu na değinen Ben devi Palandöken, “Türkiye’nin her yerinde, tek ışığı olan köyde de bizim bir dükkâ nımız var. Ürün ler bizim elimiz den halka daha hızlı ulaşır” dedi.
VATANDAŞTA tanzim satışların fiyatları düşür düğüne dair bir hava oluştuğu na değinen Ben devi Palandöken, “Türkiye’nin her yerinde, tek ışığı olan köyde de bizim bir dükkâ nımız var. Ürün ler bizim elimiz den halka daha hızlı ulaşır” dedi.
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye