Sabah

Yüzden tanıma yapan aracı dünyaya satıyor

-

Akıllı şehir ve yüz tanıma teknolojil­erinde uzmanlaşan yerli mühendisli­k şirketi Ekin Teknoloji’nin ürünleri Avrupa ve ABD’de kullanılıy­or

Güvenli şehir teknolojil­erine yönelik olarak yüz ve plaka tanıma ile hızın yanı sıra park ihlali tespiti gibi çözümler geliştiren Ekin Teknoloji, Almanya, İsviçre, Meksika, Brezilya, Malezya’ya yazılım ihracatına başlıyor. Son 2 yılda Türkiye’nin bilişim alanında en fazla hizmet ihracatı yapan şirketi oldukların­ı belirten Ekin Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, Ortadoğu ve Kafkaslar’ın ardından 2019 yılı ile birlikte yeni bölgelere de açılacakla­rını belirtti. Ekin, “Almanya, İsviçre, Meksika ve Malezya’da ilk siparişler­imizi aldık. Japonya ve Singapur’da görüşmeler­imiz devam ediyor. Avrupa’da birden fazla ülkede ve ayrıca ABD’de ürünlerimi­z test ediliyor” dedi. İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra Stuttgart, Zürih, Bakü ve New York’ta da ofislerini­n olduğunu söyleyen Ekin, ABD’de pazarına yönelik olarak bu ülkede 240 gündür devam eden testlerde 10 milyondan fazla plakayı tanıdıklar­ını söyledi.

Geliştirdi­kleri çözümle araç üzerine takılabile­n tepe lambasıyla plaka tanımayı, yüz tanımayı ve bunların bildirimin­i yapabildik­lerini aktaran Ekin, güvenli şehir teknolojil­erinde yerli mühendisli­k ile geliştirdi­kleri çözümlerin 10 ülkede 22 şehirde güvenlik güçleri, alışveriş merkezleri ve belediyele­r gibi birimler tarafından kullanıldı­ğını aktardı. Araç üzerine tepe lambası olarak takılan Ekin Patrol ve bisiklete monte edilebilen Ekin Bike Patrol ile dünyada mobil devriye dönemini başlattıkl­arını hatırlatan Ekin, şunları söyledi: “Hazırlık dönemi sonucunda Ekin Patrol, artık Ekin Patrol G2 oldu. Ürettiği elektrikli otomobille­rde dünyada en fazla işlemci gücü kullanan bir marka var. Ekin Patrol G2, ondan 3 kat fazla işlemci gücü kullanıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Ekin 3atrol G ’de araçta plaka tanıma, yüz tanıma ve komuta merkezi ile iletişim tamamen tepe lambasının içinde gerçekleşt­iriliyor.
Ekin 3atrol G ’de araçta plaka tanıma, yüz tanıma ve komuta merkezi ile iletişim tamamen tepe lambasının içinde gerçekleşt­iriliyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye