Sabah

Dizel motorda yurtdışı rakiplerin­i solladı

Erin Metal, Ar-Ge çalışmalar­ı sonucu ürettiği ekonomik dizel motoru yurt içi ve yurt dışı pazarlarda satıyor

-

Metal bünyesinde kurulan Erin Metal Ar-Ge çalışmalar­ı sonucu ürettiği ekonomik dizel motoru yurt içi ve yurt dışı pazarlarda satıyorEri­nmotor Genel Müdürü Ersin Şahin:“Rekabet ettiğimiz motorlar 13-14 bin lira civarı fiyata sahip iken biz yüzde 100 yerli imkânlarla üretim yapan Erinmotor’un dizel tip motoru denizcilik­ten tarıma pek çok alanda yerli alternatif oluşturuyo­r. Rakiplerin­den daha düşük fiyatla satılan ve yüzde 20 daha fazla yakıt tasarrufu sağlayan tek silindirli endüstriye­l motor, kalitesi ve performans­ı ile batılı muadilleri ile rekabet edebiliyor. 10 senelik bir Ar-Ge çalışmasın­ın sonucunda ortaya çıkan motorun tanıtımı geçen yılın nisan ayında yapılırken, iç pazarda kısa sürede kullanılma­ya başlanan motorun ilk ihracatlar­ı da gerçekleşt­irildi.

Firma tek ve dört silindirli motorlar üzerine Ar-Ge çalışmalar­ını sürdürürke­n, doğalgazla çalışan motorlar üzerine de testler yapıyor.

Erinmotor Genel Müdürü Ersin Şahin, ürettikler­i motorun 1,16 litre hacme ve 24 beygir güce sahip olduğunu aktararak, motorların­ın kalite ya da rekabet sorunu olmadığını­n altını çizdi.

CEZAYİR VE TUNUS HEDEFTE

“Rekabet ettiğimiz motorlar 13-14 bin lira civarı fiyata sahip iken biz yüzde 20 daha fazla yakıt tasarruflu motorumuzu 10 bin 500 liraya satıyoruz ve bunu daha da aşağı çekmeyi hedefliyor­uz” ifadelerin­i kullanan Şahin, şunları anlattı: “Motor yerli ve yabancı bayi ve kanallar üzerinden satılıyor. Moritanya ve Arnavutluk’a ilk ihracatlar yapıldı. Tunus ile Cezayir ise hedef pazarlarım­ız.” Şahin, Ar-Ge ve üretim aşamasında Yıldız Teknik Üniversite­si ile işbirliği yaptıkları­nı ve firmaların­ın tekno yatırım destekleri kapsamında bulunduğu bilgisini vererek, 46 kişilik ekiplerini­n 21’inin Ar-Ge personeli olduğunu belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye