Sabah

Reis-i Cumhur dünyanın umudu

Asırlık çınarlar ’a konuştu:

-

YAŞLILIK Şûrası’nda ülkenin dört bir yanından gelen asırlık çınarlar Türkiye’nin dünü ile bugününü SABAH’a anlattı:

l BEKTAŞ ERGÜL (105): 1942’de buğday ve su kıtlığı had safhadaydı. Başbakan İsmet İnönü’nün araçları taşlanıyor, halk “Bizi aç bıraktın, öldürüyors­un” diye isyandaydı. O günlerden bolluk, birlik ve huzurun dalga dalga yayıldığı günleri yaşıyoruz. Bunlar Türkiye’yi yaşatan, yücelten ve canıyla koruyan Erdoğan’ın sayesinde. Türkiye’nin ikinci baharını gördük. Reis-i Cumhur sadece Türkiye’nin değil dünyadaki tüm mağdur ve mazlumları­n umudu.

l YAŞAR BAŞTÜRK (102): Ölmeden Başkan’ı gördüm. Onu öyle çok seviyorum ki yaşlı kalbim yerinden çıkacak sanki. Allah reisin gölgesini bu vatanın üzerinden eksik etmesin. Öşür vergisinde İsmet İnönü zamanında çok dayaklar yedim, işkence gördüm. Şimdi devlet almıyor yağmur gibi yağdırıyor.

l HÜSEYİN AKKANAT (109): Burdur’dan geldim. Ben Atatürk’ü ata bindirip uğurladığı­m Ankara’ya 109 yıl sonra ilk kez ayak bastım, oğul Erdoğan sayesinde. Menderes, Özal’ı koruyamadı­k, Reis’e sahip çıkacağız. Eski devlet duvardı şimdiki şefkat.

l ŞÜKRİYE ÖZBEY (107): “Oğlum” dediğim Erdoğan’ı çok seviyorum . O bu ülkeyi çok seviyor, gözünden koruyor. Yoklukla yoğrulduk ta ki bu evladımız gelene kadar. Erdoğan oğlumu çiğköfteye davet ettim, 27’sinde Urfa’ya gelecek, ellerimle yoğuracağı­m.

l AYŞE GÜLER (101): Ömrümden alıp Allah onun ömrüne versin. Uzun oğlum benim. Ömrümün son demlerine güneş gibi doğdu. Bu ülkenin eski halinde yok olduk, yıprandık, acılarla dolduk ama bugün 100 yıl sonra bu çocuk bize baharlar yaşattı.

l KORE GAZİSİ NURETTİN EBİL (94): Biz bu lidere hayranız çünkü Türkiye’nin onurunu hep baş üstünde tuttu, masaya yumruğunu vurdu. “Önce millet, önce memleket” dedi. Yabancı ülkelere karşı bizi ezdirmedi. Reis-i Cumhurumuz­la bu ülkenin on yıllardır hayal ettikleri gerçek oldu. Türkiye dört nala ilerliyor. Çok çalışan, bu ülkeyi kısa zamanda şaha kaldıran bu güzel evlada el vermek gerekli.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye