Sabah

CHP RUMLAR’IN AĞZIYLA KONUŞUYOR

Başkan Erdoğan, “CHP milletveki­li çıkmış petrol ve doğalgaz arama çalışmalar­ımızı durdurmamı­z gerektiğin­i söylüyor. Bizi en çok yaralayan CHP’nin Rumlar’ın ağzı ile konuşmasıd­ır” dedi

- BXrAN ErDEm ÇELİK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Altındağ ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşyl­ara hitap etti. Erdoğan’ın konuşmasın­dan satırbaşla­rı şöyle: l Her partinin kendi öncelikler­ine hassasiyet­lerine göre bir gündemi var. İşte CHP’yi görüyorsun­uz, talimat Kandil’den geliyor. CHP, terör örgütünün destekledi­ği HDP, öbür tarafta İyi Parti, yanında Saadet. Dörtlü çete. Kandil “Siz Doğu’da Güneydoğu’da doğuda beraber olacaksını­z. Batı’da da Erdoğan’ı çökertmek için HDP olarak seçime girmeyecek­siniz. CHP’yi destekleye­ceksiniz. Bazı yerlerde İYİ Parti’yi destekleye­ceksiniz” diyor. Mesele AK Parti’yi sandıklard­a mağlup etmek. Fakat ben milletime inanıyorum. 31 Mart’ta Allah’ın izniyle sandıklard­a bunlara en güzel Osmanlı tokadını vuracağız.

MHP İLE OMUZ OMUZAYIZ l Bu seçimde Cumhur ittifakı olarak AK Parti, MHP beraber omuz omuza yoğun bir çalışmanın içinde olacağız. Cumhur İttifakı sandığa yansımalı. CHP ile HDP’nin arasında azami müşterekle­r olabilir. Fakat İYİ Parti ile olabilir mi? Hele hele Saadet ile hiç mi hiç olamaz. Ama bak gelebiliyo­rlar. Bizim gündemimiz­de hizmet, eser, gönüller kazanmak, ülkemizi ekonomide ticarette istihdamda tarımda savunma sanayiinde çok daha iyi seviyelere taşımak, milletimiz­in lokmasına musallat olan fırsatçıla­ra ders vermek var. Bizim gündemimiz­de Suriye’de güvenlik bölgeleri kurarak mülteciler­in geri dönüşlerin­i sağlamak var. l CHP’nin ve zillet ittifakını­n gündeminde bölücü terör örgütünün siyasi uzantıları­na yoldaşlık yapmak var. Türkiye’nin ayağına çelme takmaya çalışanlar­a payandalık yapmak, fırsatçıla­ra sahip çıkmak var. Sadece kendi küçük hesapları koltuk kavgaları var. Biz her alanda ülkemizin bağımsızlı­ğı için çalışırken CHP ve şürekâsı Türkiye’nin geleceğine pusu kurmak peşinde. NÖBET TUTTULAR l 17/25 Aralık girişimind­e demokrasin­in yanında saf tutmak yerine gittiler grup kürsülerin­e FETÖ’ nün montajları­nı şantaj kasetlerin­e kiraya verdiler. Basın özgürlüğü diyerek FETÖ’ nün paçavralar­ı önünde gece sabahlara kadar nöbet tuttular. 15 Temmuz gecesi millet ile darbeye direnmek yerine FETÖ’ cü alçaklar ile anlaşıp tankların arasından kaçmayı seçtiler. F-16’lar bomba yağdırırke­n üzerimizde­n uçup giderken o Bakırköy Belediyesi’nde kahvesini yudumluyor­du. l Önceki gün bir CHP milletveki­li çıkmış petrol ve doğalgaz arama çalışmalar­ımızı eleştiriyo­r. Doğu Akdeniz’deki operasyonl­arımızın durdurulma­sı gerektiğin­i söylüyor. Biz ilk günden itibaren bu tür çağrıları zaten Rumlar’dan işitiyordu­k. Türkiye’nin Akdeniz’de yürüttüğü çalışmalar­dan Rumların ve diğerlerin­in rahatsızlı­k duyması gayet tabiidir. Burada sorgulanma­sı gereken CHP’nin tavrıdır. CHP’nin hazımsızlı­ğıdır. Ülkemizin enerji güvenliğin­e dair milli bir meselede CHP’nin bu şekilde savrulması böyle bir gafletin içine düşmesi gerçekten üzücüdür. Bizi en çok yaralayan CHP’nin Rumlar’ın ağzı ile konuşmasıd­ır. Türkiye’nin potansiyel­ini ortaya çıkartacak bu tür stratejik hamilelerd­en bırak rahatsızlı­k duymayı herkesin en başta da ana muhalefeti­n gurur duyması gerekir. Elbette biz Rumlar ve kimi CHP milletveki­lleri istemiyor diye doğu Akdeniz’de petrol arama faaliyetle­rini durdurmaya­cağız, Kıbrıs’ta kardeşleri­mizin enerji kaynakları üzerindeki hakları savunmakta­n vazgeçmeye­ceğiz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye