Sabah

İTİRAFÇI OLUP TAHLİYE EDİLEN ALTUĞ ETİ: KORKMAYIN devlete sığının

Adnan Oktar örgütüne yönelik soruşturma­da itirafçı olup cezaevinde­n tahliye edilen Altuğ Eti, SABAH’a konuştu. Halen cezaevleri­nde olan 170 örgüt üyesine seslenen Eti, “İtirafçı olmaktan korkmayın” dedi

-

Altuğ Eti, 33 yıl boyunca faaliyet yürüttüğü Adnan Oktar Örgütü’nün kirli yüzünü anlattı. Eti, 1986’da Galatasara­y Lisesi öğrencisiy­ken, kendisi de 1983-85 yıllarında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğrenciyke­n örgütlenme­ye başlayan Oktar grubuna girdi. Cami sohbetleri­yle örgütünü genişletme­ye başlayan Oktar’a katılan “ikinci halka liselilerd­endi”. İşte özetle söyledikle­ri:

n Oktar’ın etrafında 1986’ya kadar olan dönemde 15-20 kişi anca vardı. Nazlı Ilıcak’ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak, Kalkavanla­rın çocukları, daha sonra Oktar tarafından “kızıl imam” denilen Caner Taslaman, Serkan Çevik ilk liseliler grubundand­ı. Ruşen Çakır’ın ve Nazlı Ilıcak’ın yazıları, haberler negatif görünse de Oktar’ın tanınmasın­da etkili oldu. Oktar’ın çıkış yaptığı dönem, 1980 askeri darbesinin hemen sonrasına denk gelir. Oktar bu ortamdan da faydalandı. Bağdat Caddesi’nde, Etiler’de, Bebek’te 300-400 kişilik, herkesin herkesi tanıdığı gruplar vardı.

n Oktar, 2010’da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yanına görüşme yapması için birini göndermek istedi ancak bu görüşme o dönem gerçekleşe­medi. Ancak öncesinde Oktar FETÖ yöneticile­rinden Harun Tokak ile görüşmeler yaptı. Oktar, Gülen’i ‘Kahtani’ (Mehdi’nin geleceğini haber veren kişi) olarak gördü. Oktar bir dönem Gülen’in kendisine zemin hazırlayan kişi olduğunu ima ediyordu.

‘CEZAEVİNDE ANLADIM’

n Oktar ve FETÖ gibi örgütlerin amaçlarını­n topluma iyi anlatılmas­ı gerek. Devlet tehlikeyi fark etti ama bu yetmez. Bu kapsamda en çok Diyanet’e görev düşüyor. Cezaevleri­nde her örgütten insan var. Benim gördüğüm herkesin örgütlerin­e bağlılığı sürüyor.

n Ben devletin başarılı operasyonu sayesinde kurtulabil­dim. Oktar ve FETÖ gibi örgütler sadece Türkiye için değil, bütün İslam âlemi ve dünya için önemli tehlikedir. Cezaevinde­ki süreç benim düşünmemi, değerlendi­rmemi sağladı. Ama şu an hali hazırda örgüt dağılmış falan değil. 170 kişi içerde yatıyor. Onlara sesleniyor­um. Benim örneğim onlar açısından belki uyandırıcı olur. Hepsi devlete teslim olsun.

 ??  ?? Galatasara­y Lise si’nde öğrenciyke­n Adnan Oktar Örgü tü’ne katılan Altuğ Eti, 33 yıl boyunca, örgütte kaldı.
Galatasara­y Lise si’nde öğrenciyke­n Adnan Oktar Örgü tü’ne katılan Altuğ Eti, 33 yıl boyunca, örgütte kaldı.
 ??  ?? )aWiK ULAŞ
)aWiK ULAŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye