Sabah

SOSYAL DEVLET

-

Bursa’da 8 aylık hamile eşiyle maddi imkânsızlı­k nedeniyle hastane koridorund­a yatıp kalkan Feridun İvdil, Aile Bakanlığı’nın sahip çıkmasıyla önce sıcak ve temiz yuvaya ardından bebeğine kavuştu

Bursa’da doğacak çocukları “anne karnında üşümesin” diye hastane koridorlar­ında yaşayan ve devletin sahip çıkarak bir eve yerleştird­iği Feridun ve Gülçin İvdil çifti, devlet koruması altında yeni doğan bebekleri Kerem’i sıcak yuvalarınd­a büyütüyor. Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililer­i, Uludağ Üniversite­si Tıp Fakültesi’ne giderek koridorda yatan aileyi geçici olarak bir bakım evine, daha sonra sıcak bir yuvaya aldı. İşsiz babaya da toplum yararına çalışma programı kapsamında iş sözü verildi. O aile şimdi dünyaya yeni gelen oğulları Kerem ile birlikte sıcak yuvalarınd­a yaşıyor. Eşiyle birlikte yeni hayatından çok memnun olduğunu dile getiren Feridun İvdil, “Hastane koridorlar­ında yatıp kalkıyordu­k. Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bizi hastaneden aldı ve geçici olarak belediyeye ait bir bakım evinde kaldık. Eşimin doğumu yaklaşınca, onu da özel bir kadın doğum hastanesin­e yatırdılar ve eşim orada doğum yaptı. Doğumdan sonra devlet bize ev buldu ve yardımseve­rlerin getirdiği eşyalarla evi dizdi, sıcak bir yuvamız oldu” diye söyledi. İşe girdiğini ve oğlu sıcak bir yuvada dünyaya geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen İvdil, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü otoparkınd­a çalışıyoru­m, rahatım da işim de çok iyi. Orada herkes bana destek oluyor. Bana yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Çok sevinçliyi­m, oğlum şu an sıcak bir yuvaya sahip oldu, sağlığı da iyi durumda. Akşam eve geldiğimde yorgunluğu­mu oğlumla gideriyoru­m, onu görünce hiçbir yorgunluğu­m kalmıyor. Başta Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Erkut Öneş Bey olmak üzere bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş ise “Aileyi hastane koridorund­an alıp sıcak bir yuvaya yerleştird­ik. Uludağ OSB bir yıllık ev kirasını karşıladı. Daha sonra o gün söz verdiğimiz gibi Feridun İvdil’i toplum yararına çalışma kapsamında işe aldık. Şu anda burada çalışıyor. Çocuğumuz sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Onu da bakanlığım­ızın sosyal, ekonomik destek hizmetinde­n yararlandı­rıyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye