Sabah

Hedefimiz 2023’te ANA MUHALEFET

CHP’li küskünleri çatısında toplayan DSP yerel seçime iddialı giriyor. Aksakal, “31 Mart’ta elde edeceğimiz başarı ile 2023 seçimlerin­de hedefimiz ana muhalefet olmak” dedi

-

Yerel seçim öncesinde aday krizinin de etkisiyle CHP’de küskünleri­n sayısı giderek artarken, Demokratik Sol Parti (DSP) CHP küskünleri­nin yeni adresi oluyor. CHP’den kopan bir çok önemli ismi partisine katan ve belediye başkan adayı olarak gösteren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, SABAH’a konuştu. CHP’yi eleştiren Aksakal, “Kendisine sol, sosyal demokrat diyen CHP 27 yıldır iktidar veya iktidar ortağı olamamış. Sadece TBMM’de temsiliyet­leri var. Bir de aday belirleme sürecinde kavga, entrika ve tartışmala­rla gündeme geliyorlar” dedi. İşte Aksakal’ın söyledikle­ri:

SÜRPRİZ YAPACAĞIZ

n DSP 81 il, 323 ilçe 29 belde de güçlü adaylarla seçime girecek. 60 adayımız kadın. Büyükşehir­lerde 7, ilçelerde 50 kadın adayımız mevcut. Kimse bizi hesaba katmıyor ama asıl sürprizi biz yapacağız. n Kars, Gaziantep, Kırklareli gibi illerin yanı sıra, İstanbul’da Silivri, Avcılar, Şişli, Bakırköy, Adalar, Kağıthane, Bakırköy’de, Muğla Marmaris, Ortaca, İzmir Tire, Antalya Aksu, Serik Kemer, Hatay Samandağ, Aydın İncirliova, Didim, Hatay Samandağ, Kahramanma­raş Pazarcık, Ardahan Hanak ve Damal’ın da aralarında bulunduğu 50’ye yakın il, ilçe ve beldede iddialıyız. n Ankara’da tek sol, sosyal demokrat aday bizim adayımız. Ankara’da Ali Haydar Yılmaz ile büyük bir fark yaratacağı­z. Şişli’de Mustafa Sarıgül’ün meydanlara çıkmasında­n sonra parti de büyük bir hareketlil­ik başlatıldı. Türkiye genelinde açıkladığı­mız adaylarla halk bizi büyük bir coşkuyla karşıladı. n Sarıgül Şişli’yle özdeşleşmi­ş bir arkadaşımı­z. Şişli halkı da kendisini çok sahiplenmi­ş durumda. Ona yanlış yapıldı. İnanıyorum ki Sarıgül, Şişli’yi mutlaka kazanacak.

n Yerel seçimde İBB ile İstanbul’un 39 ilçesinde güçlü adaylarla seçmenin karşısına çıkacağız. DSP eski efsane günlerine yeniden dönecek.

n Seçme ve seçilme hakkı anayasal olarak tüm yurttaşlar­a tanınmış bir hak. Bu haklarını kullanma ehliyetler­i olan herkes kendi iradeleri ile istediği partiden aday olabilir. Bunu yadırgamak bence asıl yadırganma­sı gereken husustur.

HEDEFİMİZ 2023

n (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun “İttifak teklifi götürdük kabul etmediler” şeklindeki açıklamala­rı) Gerek 24 Haziran seçimlerin­de gerek sonrasında CHP ile böyle bir diyalog içerisinde olmadığımı­z gibi, bizi ziyaret eden genel başkan yardımcısı iki arkadaş geldiğinde de sadece çay kahve içildi. Dolayısıyl­a hiçbir partiyle işbirliğim­iz yok ve kendi adaylarımı­zla seçmenin karşısına çıkıyoruz. 1 Nisan sabahı DSP yeniden Türkiye siyasetind­e etkin rolünü üstlenmiş bir parti olarak çıkacak. 31 Mart’ta elde edeceğimiz başarı ile 2023 seçimlerin­de hedefimiz ana muhalefet olmak. 2023 genel seçimleri hangi tarihte yapılıyor olursa olsun orada da en başarılı parti olarak DSP yerini alacak.

 ??  ?? Önder Aksakal
Önder Aksakal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye