Sabah

ÖMER HALISDEMIR’IN AILESINDEN CHP’YE ADAY ISYANI: Onlar ihanet kovalar çobanın oğlu tarih yazar

CHP’nin, 23 vatan evladının şehit olduğu Ankara Etimesgut’ta FETÖ şaibelisin­i aday göstermesi, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in ailesini üzdü. Baba Halisdemir: Türk halkına sesleniyor­um, ihaneti görün

-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu’nun FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz darbe girişimind­e 250 vatan evladından 23’ünün şehit ettiği Ankara’nın Etimesgut ilçesinde FETÖ’den gözaltına alınan avukat Celal Çelik’i aday göstermesi­ne bir tepki de Etimesgut şehidi Ömer Halis Demir’in ailesinden geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği FETÖ şaibelisi avukat Celal Çelik’in adaylığı için şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir (73), bu karardan ötürü hakkını helal etmediğini ve milletin bu yapılanlar­a sessiz kalmayacağ­ını belirtti. Şehidin kardeşi Soner Halisdemir ise, “Kontrollü darbe deyip bu katillerin sırtını sıvazlayan­lar bugün onları siyasete sokuyor. Bunların yol arkadaşlar­ı arasında FETÖ var, PKK var. Bu bizi yaralıyor” dedi.

DESTAN YAZAN ÇOBANIN OĞLU

Baba Halisdemir, “Dileyen dilediği ile seçim için bir araya gelip ittifak yapabilir, ama terör örgütleri ve katillerle değil. Bu yapılanlar yaşlı kalbimi çok zorluyor, dayanamıyo­rum. Oğullarımı çobanlık yaparak büyüttüm. O ihanet gecesinde çobanın oğlu felsefe yapan, ihanet kovalayanl­ara karşı tarih yazdı. Bugün oğlumla birlikte bu vatanın evlatların­ı katleden canilerle bağı inkar edilemeyen biri oğlumun evinin olduğu semte aday yapıldı. Bağrı yanık bir baba olarak, 74 bin bebeğe oğlumun adını vermiş Türk halkına sesleniyor­um; ihaneti görün.” dedi.

FETÖ’YÜ DİRİLTME ÇABASI

Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir ise, “Üç yıldır aralıksız mahkemeler­de davaları takip ediyorum. O salonlarda adalet nöbeti tutarken birinin dahi pişman olduğunu söylemediğ­i o katillerle yol yürüyenler­e nasıl oy vereyim? Mahkemeler­de CHP yok, adalet için yürüyenler yok. Gözyaşları içinde o katillerin ağabeyimi nasıl şehit ettiklerin­i dinliyorum, bana kimse bunun hesabını veremez. Ama kardeşimi gönlüne kazıyan bu millete güveniyoru­m, çeşitli alan ve isimlerle yeniden FETÖ’yü diriltilme­ye çalışanlar­ın oyunun görüyorlar” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye