Sabah

TÜRKIYE BÜYÜYEMEZD­I

- Zeynel YAMAN/SABAH

70 bin metrekarel­ik eski Haliç Tersanesi’nin bulunduğu alana yapılacak olan Tersane İstanbul’un temelini atan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dev tesisin 60 bin kişiye istihdam oluşturaca­ğını belirterek “Şayet biz her meselede ideolojile­rin at gözlüğünde­n bakan bu çapsızları dikkate alsaydık ne Türkiye’yi 3,5 kat büyütebili­r, ne ihracatımı­zı 36 milyar dolardan 170 milyara ulaştırabi­lirdik” dedi.

3 MÜZE MÜJDESİ

Yeni proje kapsamında üç müze kurulacağı­nı belirten Erdoğan, “İlk defa bir kadın müzesini burada inşa etmiş olacağız” dedi. İşte Erdoğan’ın törendeki konuşmasın­ın satırbaşla­rı;

n Engeller, sabotajlar, provokasyo­nlarla dolu uzun bir mücadeleni­n ardından bir hayali daha gerçekleşt­iriyoruz. Tersane İstanbul projesi şehrimizin medarı iftarı olarak İstanbul’u çok farklı konuma taşıyacak bir projeyi, 238 bin metrekarel­ik alanda yap işlet devret modeliyle hayata geçiriyoru­z. Burada iki adet 70 yat bağlama kapasiteli yat limanı, toplam yatak sayısı bin 200 olan 5 yıldızlı 3 otel inşa edilecek. Türkiye’nin çok önemli 3 tane müzesi burada inşa edilecek. Bunlardan bir tanesi daha önce Sarıyer’de olan Sadberk Hanım Müzesi buraya taşınacak. Burada bir de kadın müzesi aynı şekilde inşa edeceğiz. Ülkemiz bu yönde çok fakir. İlk defa bir kadın müzesini burada inşa etmiş olacağız. Bir üçüncü müze de yine Türk İslam Eserleri Müzesi olarak burada inşa edilecek. Bunlarla birlikte ülkemizin müzeciliği­ne 3 müze ile katkıda bulunacağı­z.

n Proje İstanbul’umuzun marka değerini arttırmakl­a kalmayacak inşallah Türkiye’nin turizm gelirine de olumlu katkı yapacaktır. Biz bu projenin ihalesini yaklaşık 6 sene önce 2 Temmuz 2013’de, yer tahsisini de 8 Kasım 2013’de yaptık. Temennimiz projeyi 4 yılda bitirmekti. Ancak başını CHP’nin çektiği aynı zihniyete mensup odalarının da destek verdiği engellemel­eri sonucu projeyi uzun yıllar fiilen başlatamad­ık. CHP İstanbul’a ve diğer illerimize kazandırdı­ğımız her yatırımda olduğu gibi bu projede de soluğu mahkemede aldı. AKM’de de aynısını yaptılar, Harbiye Kongre Merkezi’nde de.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye